Predsjednica Udruženja ljekara urgentne medicine

Banjac: Potrebna bolja rješenja za Hitnu pomoć

  • 31.10.2019. 13:05

U Banjaluci je danas održan sastanak predstavnika Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za zdravstvo, rad i socijalnu politiku sa delegacijom Udruženja ljekara urgentne medicine Srpske.

"S obzirom na to da je u toku izrada novog zakona o zdravstvenoj zaštiti, na vrijeme smo se uključili kako bi pokušali naći bolja rješenja za sve Domove zdravlja kada je riječ o Hitnoj pomoći", rekla je predsjednica Udruženja ljekara urgentne medicine Srpske Nada Banjac.

Istakla je da Udruženje očekuje da će nakon današnjeg imati još sastanaka.

"S obzirom na to da se pomak kojem težimo neće desiti preko noći. Uvijek u struci može bolje. Ne mogu reći da smo apsolutno zadovoljni", izjavila je ona.

Naglasila je da su tražili promjenu dosadašnjih normativa i standarda.

"Da se uvede sistem nagrađivanja osoblja sa posebnim uslovima rada. Potrebna je i veća motivacija mladih, jer nema dovoljan broj zainteresovanih za specijalizaciju", kaže ona.

Ona je dodala da je najviše problema u istočnom djelu Srpske zbog male naseljenosti i velike razuđenosti stanovništva, zbog čega pacijenti dugo čekaju na dolazak Hitne pomoći.

Sastanku je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

  • 22:45 Серија: Ред Рок (12+)

    ''''Ред Рок' је ирска криминалистичка серија у режији Петера МкКена која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Рок у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:15 Ноћни програм

    Ноћни програм