Foča

Bezbjednost u kazneno-popravnim zavodima na odgovarajućem nivou

  • 15.08.2019. 14:57

Pomoćnik ministra pravde u Vladi Republike Srpske za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija Pero Dunjić, održao je danas, u prostorijama Кazneno-popravnog zavoda Foča, sastanak sa direktorima kazneno-popravnih zavoda u Republici Srpskoj.

Ovom prilikom je Razmatran preliminarni izvještaj Evropskog komiteta za prevenciju torture i nehumanog ili degradirajućeg tretmana ili kažnjavanja (CTP), a prema kojem je Кazneno-popravni zavod u Banjoj Luci dobio visoke ocjene i priznanje za rad.

Кada je riječ o smještajnim kapacitetima, konstatovano je da će nastavkom izgradnje objekta novog zatvora, a koja je počela danas, na lokaciji u Golom Brdu, Кazneno-popravni zavod Bijeljina dobiti jedan od najmodernijih zatvorskih kompleksa u BiH, čiji će kapacitet biti za ukupno 250 lica lišenih slobode.

Na sastanku je zaključeno da je stanje bezbjednosti u svim kazneno-popravnim zavodima u Republici Srpskoj na odgovarajućem nivou te da se, u potpunosti, primjenjuje Zakon o izvršnju krivičnih i prekršajni sankcija Republike Srpske.

Тагови: