Generalni sekretar DEMOS-a

Bosančić: Puna podrška inicijativama za demografsku obnovu Srpske

  • 13.05.2019. 18:20

Reagujući na današnji sastanak predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović sa članovima Savjeta za demografsku politiku Republike Srpske, generalni sekretar DEMOS-a Boran Bosančić dao je punu podršku inicijativama koje su dogovorene tom prilikom, kao i planu da se donese Nacionalni program za demografsku obnovu koji će da sadrži cijeli niz mjera.

"Loša demografska slika je najveći problem u Republici Srpskoj i zato je hvatanje u koštac s ovim problemom i najteži izazov. Vrlo je važno da se u ovom Nacionalnom programu demografske obnove obrati pažnja na demografsku politiku u vezi sa selom. Danas u Srpskoj imamo situaciju da u 217 sela nema nijednog stanovnika, a mnoga druga su na izdisaju. A snažno selo je osnovni preduslov za proizvodnju hrane, koju sve više uvozimo, pri čemu je vrlo često sumnjivog porijekla", smatra Bosančić.

On ističe da se u okviru mjera u Nacionalnom programu demografske obnove mora naći i način da se preko Investiciono-razvojne banke Republike Srpske omogući beskamatna i subvencionisana linija kredita za kupovinu domaćinstava na seoskom području, kako bi život na selu bio stimulativan, a ne ograničavajući faktor.

"Vjerujem da će u ovom mandatu to da prati i čitav niz mjera s nivoa BiH koje su neophodne i usko povezane sa privredom i spoljnotrgovinskom politikom", zaključio je Bosančić.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 19:52 Без коментара

    Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Микродржаве: Малта, документарни програм

    '''Микродржаве: Малта, документарни програм

  • 21:10 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.