Ratko Mladić ponos srpskog naroda

Božica Živković Rajilić: Kad tad će doći do preispitivanja haških presuda

  • 08.06.2021. 17:32

Predsjednik Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić izjavila je danas da je general Ratko Mladić ponos srpskog naroda i da će kad tad doći do preispitivanja haških presuda.

Povodom pravosnažne presude suda u Hagu kojom je general Mladić osuđen na doživotnu kaznu zatvora, Rajilićeva je rekla da je Haški tribunal završio to što je zacrtao i da ništa nije ni očekivala od "haških belosvjetskih protuva".

"Ono što su oni zacrtali, odnosno ovaj cirkus je završen, a general Mladić je ponos srpskog naroda", rekla je Rajilićeva Srni.

Ona kaže da su svi Srbi koji su stvarali Republiku Srpsku pod njegovom komandom ponosni što su imali takvog generala.

Rajilićeva se nada da će kad tad doći do preispitivanja svih "bezveznih odluka tog tribunala".

Žalbeno vijeće Mehanizma za krivične sudove u Hagu potvrdilo je danas doživotnu zatvorsku kaznu za komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratka Mladića.

Mladić je i u prvobitnoj presudi proglašen krivim po 10 od 11 tačaka optužnice. I u prvoj i u drugoj presudi Mladić je oslobođen optužnice za genocid u šest opština BiH.

Odluke su donesene uz izuzete stavove sudije Nijambe, koja je po svakoj tački imala pozitiva mišljenja o žalbama Mladićeve odbrane i drugačije stavove od ostatka Žalbenog vijeća.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Серија: Љубавни залогаји(12+) (Р)

    ’Љубавни залогај’ узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и нови симпатични ситком.

  • 17:00 Серија: Насљедници (Р) (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота.

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.