Već tradicionalno druženje

Budući pravnici posjetili institucije Republike Srpske

  • 19.03.2019. 19:26

Budući pravnici obišli su institucije Republike Srpske. Studenti prava banjalučkog univerziteta, ali i Univerziteta iz Istočnog Sarajeva i Kosovske Mitrovice razgovarali su sa premijerom i predsjednikom Parlameta i to iz ministarstih fotelja i poslaničkih klupa. Ovo druženje postalo je već tradicija, kažu studenti, a dolascima u Republiku Srpsku posebno se raduju.

"Ovo je naš tradicionalni dolazak u Banjaluku samo bih se zahvalio i nemam više šta da kažem", kratak je bio Marko Tomašević sa Pravnog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

Upravo studenti iz Kosovske Mitrovice posebno su dočekani. Funkcioneri Republike Srpske rekli su im da su i te kako svjesni u kakvim okolnostima uče i studiraju. Premijer je još jednom podsjetio da BiH nije priznala Kosovo i da se to nikada neće ni desiti, zahvaljujući upravo Republici Srpskoj. Situaciju na Kosovu uporedio je i sa situacijom kroz koju je prošla Republika Srpska.

"Vi kao pravnici vidite koliko tu ima - pod znacima navoda - pravde, a više mišića, snage i sile", kaže Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

"Nisam govorio o zakonskim, ustavnim rješenjima  ali sam govorio da je za sva njihova pitanja, saradnju, ideje ovaj parlament otvoren i spreman uvijek na saradnju posebno sa mladim ljudima kao što su studenti ova tri fakulteta", istakao je Nedeljko Čubrilović, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske.

Domaćini i gosti međusobno su razmijenili poklone. Knjige i amblemi Republike Srpske uručeni su predstavnicima svih Univerziteta.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм