Šumsko gazdinstvo Prijedor

Bursać: Stabla su bila u katastrofalnom stanju, stručnjaci su preporučili sječu

  • 22.04.2020. 16:03

Oglasili su se iz Šumskog gazdinstva Prijedor povodom sječe šume na Kozari što je, u javnosti, izazvalo negativne komentare.

Direktor Gazdinstva, Saša Bursać, rekao je da je pitanju problem nastao u martu 2018. godine kada je na Kozari palo više od metar i po snijega koji je pao nakon kiše. 

"Velike količine snijega bile su na četinarima, onda je bilo i vjetra što je ostavilo katastrofalne posljedice po stabla", rekao je Saša Bursać, direktor ŠG Prijedor.
 
Bursać navodi da je u pitanju dio zemljišta pošumljen krajem sedamdesetih godina prošlog vijeka i da su u pitanju četinari koji nisu predviđeni za tu nadmorsku visinu, tip i dubinu zemljišta. 
Podsjetio je da Šumsko gazdinstvo Prijedor gazduje nad 44 hiljade hektara šuma i šumskog zemljišta, a problem se desio na 85 hektara, što je 0,19 odsto. 

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм