Dodik i arhimandrit Metodije

Crkva najznačajniji dio srpskog identiteta

  • 01.08.2018. 13:14

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Republika Srpska i Srpska pravoslavna crkva imaju odličan odnos, koji je baziran na poštovanju i uvažavanju.

Tokom današnjeg sastanka sa igumanom manastira Hilandar arhimandritom Metodijem u Banjaluci, Dodik je istakao da je crkva najznačajniji dio srpskog identiteta i centralno mjesto okupljanja. 

Predsjednik Srpske i iguman manastira Hilandar razgovarali su i o rusko-srpskom pravoslavnom centru, naglasivši važnost izgradnje ovog duhovnog, vjerskog i kulturnog centra, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike. 

Na sastanku je razgovarano i o natalitetu u Republici Srpskoj, a Dodik je tom prilikom istakao da institucije Srpske rade na donošenju podsticajnih pronatalitetnih mjera, čime se stvaraju uslovi da se poboljša natalitet. 

Dodik i iguman Metodije prisjetili su se nedavne posjete predsjednika Republike Srpske manastiru Hilandar. 

Iguman Metodije istakao je značaj mnogih poduhvata i napora koje čini predsjednik Republike za dobrobit srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve. 

On je nakon sastanka za Srnu rekao da je predsjednik Srpske u manastiru Hilandar bio prije mjesec dana, a da je prije toga u ovom manastiru boravio prije čak deset godina. 

"Pozvali smo predsjednika da ne pravi tako duge pauze. On nas je obavijestio o poduhvatima koje zajedno sa Vladom Srpske čini za dobrobit naroda u Republici Srpskoj i naravno o pomoći Srpskoj pravoslavnoj crkvi u svim njenim poduhvatima", istakao je iguman Metodije. 

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок