Milorad Dodik

General Simić je bio junak

  • 27.07.2018. 15:43

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za beogradski "Telegraf" izjavio je da je "sve otišlo predaleko" kada je smrt Davida Dragičeviće u pitanju i podsjetio da je iz grupe "Pravda za Davida" napadnut i nekadašnji komandant Istočnobosanskog korpusa Vojske Republike Srpske Novica Simić, čime je napadnut i mit o slobodi Republike Srpske.

"U uslovima kada smo mi ovdje 1992. godine bili potpuno izolovani, kada je stradalo 12 beba jer nije bilo kiseonika, Simić je kao komandant korpusa u Bijeljini dao nalog da se ide u proboj i spajanje sa krajiškim jedinicima i nama oslobodio put ka Srbiji. Sada je napadnut i taj junak. I ne samo junak, nego mit o našoj slobodi", upozorio je Dodik. 

Pročitajte još:  Tekst na portalu “frontal.rs” uzburkao strasti u slučaju Dragičević

On je istakao da se iz svega može zaključiti da je "neko spreman da ovdje kaže da treba ukinuti Republiku Srpsku". 

"Ja nisam za to. Boriću se za Republiku Srpsku. Boriću se protiv svakoga ko hoće da ukine Republiku Srpsku, pa i ovoga Davora, koji to radi, zloupotrebljavajući ove proteste. Ja ću se boriti protiv toga", poručio je Dodik, napomenuvši da je svoje saučešće Davidovoj porodici davno izrazio i da se sastao sa njegovim ocem i majkom i ponudio im sve što je bilo potrebno. 

Dodik je istakao da ovaj slučaj treba da riješi tužilaštvo, a ne predsjednik Republike, te poručio da bi tužilaštvo moralo da radi brže i efikasnije, i preuzme odgovornost na sebe. 

"Tužilaštvo je sporo, ali ono je bez ikakvog uticaja vlasti u Republici Srpskoj. To bira jedan tužilački centar u Sarajevu. Niti ih imenuje Vlada, niti ih ja predlažem, a ne smijem da kažem da nije dobro jer bih se onda miješao u pravosuđe. Potpuno su odvojeni od nas. Izvolite uradite sve što treba. Ako je potrebna neka nova logistika, mi ćemo to obezbijediti, ali je ovo otišlo previše u politizaciju", ponovio je predsjednik Srpske. 
 

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.