Od Zore Vidović

Goran Maričić preuzeo dužnost direktora Poreske uprave

  • 28.12.2018. 14:07

Goran Maričić preuzeo je danas funkciju vršioca dužnosti direktora Poreske uprave Republike Srpske od dosadašnjeg direktora Zore Vidović.

Maričić je izrazio uvjerenje da će Poreska uprava Srpske nastaviti sa pozitivnim trendovima u svom radu koji su vidljivi posljednjih godina. 

On je prvog dana na novoj dužnosti održao sastanak i sa svojim novim saradnicima u sjedištu Poreske uprave Republike Srpske, gdje je upoznat o realizovanim i započetim aktivnostima ove službe, kao i o aktivnostima koje su planirane u narednoj godini, saopšteno je iz Poreske uprave. 

Maričić je rekao da će Poreska uprava Srpske nastaviti svoj razvojni put, odnosno da postane moderna institucija koja će obezbijediti lakše i pravednije uslove poslovanja za sve poreske obveznike, bolji kvalitet usluga, moderan informacioni sistem i efikasnu organizacionu strukturu sa motivisanim, obrazovanim i zadovoljnim kadrovima. 

Vidovićeva je čestititala novom direktoru na preuzimanju ove funkcije, te izrazila nadu da će Poreska uprava Srpske u budućem periodu opravdati svoju ulogu kao jedna od najznačajnih institucija u sistemu državne uprave Srpske i koja će biti prepoznata kao moderna poreska administracija u koju svi građani Republike Srpske imaju povjerenje. 

Iz Uprave su naveli da je Maričić doktor pravnih nauka, rođen 1974. godine u Banjaluci, gdje je diplomirao na Pravnom fakultetu 1999. godine i položio pravosudni ispit. 

Postdiplomske studije završio je 2009. godine na Pravnom fakultetu u Novom Sadu, a doktorske studije je završio 2017. godine. 

Od 2000. godine Maričić je obavljao poslove u Vladi Republike Srpske, Zavodu za izgradnju Banjaluka, bio je sekretar ustanove Kulturni centar Banski dvor, te direktor Fonda za razvoj i zapošljavanje Republike Srpske, a od 1. novembra 2007. godine imenovan je za direktora Službe za zajedničke poslove Vlade Republike Srpske i na tom mjestu bio je sve do preuzimanja funkcije direktora Poreske uprave Srpske.

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм

    ''''Филм

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм