Portparol SNSD-a

Kovačević: SNSD ispoštovao obećanje iz predizborne kampanje

 • 23.01.2020.13:28

U BiH treba zdraviji pristup politici i to na način da poziciju u vlasti treba iskoristiti kako bi učinili sve da život svih ljudi bude bolji, a ne kako bi na štetu drugih naroda ostvarili korist samo za svoj i to jeste politika SNSD-a, ali i Republike Srpske, naglasio je portparol ove stranke Radovan Kovačević.

"Model koji mi nudimo je model da u onom domenu u kojem možemo postići kompromis svih u BiH, djelujemo ekspeditivno i u punom kapacitetu, a u korist svih naših građana", rekao je Kovačević za portal "Preokret".

Na pitanje kakva je suštinska razlika za srpski narod u BiH da dokument Program reformi nije ANP, Kovačević, koji je savjetnik za unutrašnju politiku srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, rekao je da je SNSD građanima u predizbornoj kampanji obećao da neće pristati na ANP, kao ni na jedan novi korak prema članstvu u NATO-u, i to je ispoštovano.

On je pojasnio da usvojeni dokument nije ANP, ne aktivira MAP i ne približava BiH NATO-u.

Kovačević je ponovio da se potpisan dokument odnosi isključivo na saradnju, a nikako, pa ni prikriveno, na bilo kakav proces koji može okončati članstvom, te da su to potvrdili i iz samog NATO-a.

"To što je neko političkom ucjenom, koja je po našem mišljenju definitivno završila neuspješno, odgodio formiranje vlasti za više od godinu dana najlošija je moguća poruka za sve u BiH. Ovo je zemlja u kojoj svako svakoga uvijek može za nešto ucjenjivati i ukoliko se to prihvati kao princip djelovanja onda se ovdje neće moći napraviti nijedan potez naprijed", naglasio je Kovačević.

Ono što još više zabrinjava, rekao je on, jeste činjenica da je SDA očigledno zadržala taj model ponašanja i poslije formiranja Savjeta ministara.

"Sigurno je da mi na takvu neozbiljnost, amaterizam i podmuklost nećemo odgovoriti onako kako oni priželjkuju", poručio je Kovačević.

 • 18:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:00 ATV Vijesti

  Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

 • 19:40 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:49 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:50 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.