Petar Đokić za ATV

 Moramo se boriti i za interese Srba u Federaciji BiH

  • 08.07.2018. 20:06

"Građanima smo na Kongresu partije jasno predstavili svoj program, vrlo sadržajan i konkretan, koji ne polazi od toga da ćemo se mi zalagati za nešto, nego govori o tome kako ćemo doći do tih ciljeva, koje ćemo mjere preduzeti, koje reforme provesti. Naš progrma je vizija za budućnost, on govori o periodu od 2018-2026. koji obuhvatamo ovom programskom deklaracijom," rako je Petar Đokić, predsjednik Socijalističke partije, gostujući u Centralnim vijestima ATV-a.

Kako kaže prvi i najvažniji cilj je ekonomski razvoj Republike Srpske i BiH, i u okviru toga borba za nova radna mjesta.

"Prioritet je zato što smatramo da će ekonomski razvoj odrediti i razvoj svake druge oblasti života. Tako ćemo moći bolje voditi socijalnu politiku, omogućiti socijalnu zaštitu svim građanima kojima je potrebna te se posvetiti i drugim oblastima života. Naš program govori o 24 različite oblasti. Ovo je raealan program koji zahtjeva ozbiljnost, odgovornost, profesionalnost, maksimalnu posvećenost i mi smo na to spremni," kaže Đokić.

On pojašnjava da je u osnovi programa Socijalističke partije namjera da pojača patriotski odnos prema našoj državi i da pojača borbu za znanje. 

"Znanje je najveći resurs budućnosti, kao i profesionalnost, maksimalna posvećenost svih ljudi koji će raditi posao u interesu građana. Naš progrma je ostvariv, a garancija za to je ono što smo mogli danas da vidimo na Kongresu - narasla snaga i sposobnost Socijalističke paritije da ostvari svoj program. Imamo kadrove iz svih oblasti života, koji se nalaze na listama, ali i u pozadini. Ponosni smo što našu kadrovsku strukturu bogate novi mladi obrazovani ljudi. Pozvao sam ih da ne čekaju već da se aktivno uključe i preuzmu budućnost u svoje ruke," kaže lider SP.

On dodaje da će Socijalistička partija, zajedno sa svojim koalicionim partenrima iz Srpske, sa jedinstvenom listom nastupiti i u Federaciji BiH.

"Socijalsti su davne 1997. godine prvi put samostalno i jedini iz Srpske nastupali na izborima u Federaciji.Tada su nas napadali i zvali izdajnicima, što se borimo da srpskom narodu vratimo njegova ognjišta u Federaciji. Danas imamo veliki broj povratnika, ali žive teško. Zato je naša zajednička lista, koju čini naša koalicija iz Srpske, jedini faktor sigurnosti tim ljudima, na koje se mogu osloniti i na taj način poboljšati svoj položaj, rekao je Đokić.

On dodaje da žele da kroz institucije u Federaciji BiH poboljšaju položaj srpskog naroda.

"Grahovo je najbolji primjer nebrige Federacije prema Srbima, kako loš odnos ima Federacija prema našem narodu. Grahovo i danas izgleda kao da se rat tek završio. To se mora mijenjati i zato odgovornost mora preduzeti Federacija BiH i njene institucije, a mi na tome moramo insistirati. Uvjeren sam da će naša lista dobiti veliku podršku i da ćemo imati poziciju da se možemo boriti za interese svog naroda u Federaciji BiH," zaključio je Đokić.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

    ''Документарни програм: Инстаграм, живот под филтером

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.