ATV

Vanredna sjednica

Nenad Nešić predsjednik DNS-a

 • 24.12.2019. 23:32

Nenad Nešić je izabran za v.d. predsjednika DNS, Milan Radović za v.d. zamjenika predsjednika DNS-a, a Darko Banjac za v.d. generalnog sekretara stranke, na današnjoj vanrednoj sjednici DNS-a sa jednom tačkom dnevnog reda a to je razmatranje novonastale situacije nakon ostavki Marka Pavića i Dragutina Rodića.

"Nadam se da će Pavić i Rodić nakon prespavane noći odlučiti da ostanu članovi stranke. Predsjedništvo je odlučilo da treba da bude ovako, iako ja nisam bio za to", poručio je Nenad Nešić.

"Dosta toga smo morali da raspravimo. Sve odluke smo donijeli jedinstveno. Od Pavića i Rodića ćemo još dugo učiti. Čeka nas mnogo rada i truda", kaže Banjac.

Još ranije se spekulisalo da su potpredsjednici Darko Banjac i Nenad Nešić glavni kandidati za mjesto predsjednika. Sjednica je uslijedila nakon neopozive ostavke dugogodišnjeg predsjednika DNS-a Marka Pavića. Ostavku je podnio i generalni sekretar Dragutin Rodić. Tokom dana je najavljena i smjena minista za saobraćaja i veza Neđe Trninića na zahtjev DNS-a.

Sjednica Glavnog odbora DNS-a najavljena je krajem januara ili početkom februra, a ovo su privremeni organi do unutarstranačkih izbora. Vanredna sjednica trajala je oko dva i po sata.

Do podjela u DNS-u došlo je nakon što stranačko rukovodstvo nije moglo da se opredjeli oko imena kandidata za poziciju ministar u Savjetu ministara.

Na sjednici u Banjaluci prisustvovali su potpredsjednici Nenad Nešić, Darko Banjac, Marko Aćić, Ognjen Tadić, kao i Milan Radović, Dragomir Jovičić, te predsjednici regionalnih odbora iz cijele Republike Srpske, jedino nije prisutan Milenko Đaković od članova predsjedništva.

 • 20:45 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:15 Еmisija: Ćirilica

  Autorska emisija Milomira Marića.

 • 23:45 Muzzik top 20

  Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

 • 01:15 Noćni program

  Noćni program