Zalaganje zvaničnika RS

Obilježavanje stradanja na Jadovnu zaslužuje republički značaj

  • 30.06.2018. 15:56

Izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević, baša kao i član Predsjedništva BiH iz Srpske Mladen Ivanić, smatra da obilježavanje 77 godina od stradanja Srba i Jevreja u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag za vrijeme NDH zaslužuje poseban status i tretman.

Dragičević i Ivanić su danas kod Šaranove jame na Velebitu prisustvovali parastosu za više od 40 hiljada Srba i Jevreja koji su ubijeni u kompleksu ustaških logora smrti Gospić-Jadovno-Pag. 

"Ovo obilježljvanje je spalo na nevladino udruženje koji nosi sav teret. Treba mu dati republički značaj, čime će se rasteretiti troškovi Udruženja koje treba da se bavi drugim poslovima", zaključio je Dragičević. 

Ivanić je rekao da je Jadovno simbolički bilo početak velikog stradanja Srba i Jevreja na prostoru bivše Jugoslavije. 

"Srpski narod mora dati poseban značaj Jadovnom, mjestu stradanja više od 40.000 nevinih Srba i Jevjera u vrijeme NDH. Jadovno je mjesto koje nema tu težinu koju mora imati u našim školama, udžbenicima i u sjećanjima na događaje koji su od značaja za srpski narod", rekao je Ivanić danas na Velebitu.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.