Dva kandidata za načelnika

Održani prijevremeni izbori u opštini Ribnik

  • 17.02.2019. 19:15

Stanovnici opštine Ribnik poranili su na birališta. Na glasačkim listićima imali su imena dva kandidata - SNSD-ovog Nebojše Karaća i socijaliste Nikole Stojakovića. Ribničani se nadaju da će, ko god od njih dvojice pobijedi, opštini donijeti boljitak. Za novog načelnika imaju spremne zahtjeve.

"Potrebna je jedna manja fabričica da zaposli jedno 10-20 žena."
"Ja se nadam dobrom, da nas pogledaju da nam naspu put, da nas malo obiđu."  
"Uvijek može bolje,"
"Narod odlazi, treba više zaposlenja."
"Sve najbolje da bude," rekli su Ribničani.

Oba kandidata vjeruju u pobjedu. U SNSD-u se hvale stabilnom skupštinskom većinom što je, kažu, garant razvoja opštine, dok socijalisti smatraju da će pobjednik izbora biti odlučen u foto finišu. I jedni i drugi imaju jasne prioritete.

"Projekte koje moramo da završimo je prije svega vodosnabdijevanje platoa Manjače, završetak sanacije Osnovne škole "Desanka Maksimović" i asfaltiranje lokalnih puteva, za koje smo već potpisali ugovore i očekujemo realizaciju do kraja maja," kaže Karać.

"Prvi korak će biti osnivanje privrednog savjeta opštine Ribnik, koji će upravo da rade na privrednom i ekonomskom razvoju, zapošljavanju i povećanju plata i usmeravanje budžeta putem subvencija realnom sektoru," rekao je Stojaković.

Na području opštine Ribnik za prijevremene izbore za načelnika registrovano je oko šest hiljada birača, koji su glasali na 16 biračkih mjesta. 

"Do 21:30 trebalo bi da dobijemo konačne rezultate sa biračkih mjesta, a onda mi završavamo poslove u izbornoj komisiji," rekal je Sava Savić, predsjednik opštinske izborne komisije.

Prijevremeni izbori za načelnika opštine Ribnik zakazani su jer je, prije tri mjeseca, tadašnji načelnik Radenko Banjac opozvan. Razlog za smjenu je, kako je tada navedeno, nesprovođenje odluka Skupštine opštine.

Socijalista Radenko Banjac funkciju načelnika opštine Ribnik obavljao je do 22. oktobra prošle godine, kada je opozvan sa te funkcije nakon izjašnjavanja građana. Postupak za opoziv pokrenuli su odbornici SNSD-a u skupštini opštine Ribnik.  

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)