ATV

Povodom proslave Nove godine

Pojačane policijske kontrole na ulicama Banjaluke

 • 31.12.2019. 19:13

Na ulicama Banjaluke večeras mnogo više policije nego obično. Kontrole su pojačane povodom proslave Nove godine, a policija na terenu posebno će paziti na saobraćajne prekršaje. Sve u cilju očuvanja javnog reda i mira.

"Kao prethodnih tako i ove godine Policijska Uprava Banjaluka sprovodi pojačane aktivnosti tokom božićnih i novogodišnjih praznika na terenu je povećan broj patrola odsnosno broj policijskih službenika koji su planski raspoređeni, a sve u cilju kako bi novogodišnja noć protekla bezbjedno", kaže Danijela Mučibabić, portparol CJB Banjaluka.

U pripravnosti su i vatrogasci. Sve ekipe su na terenu i rade u punom sastavu, a posebnu pažnju će obratiti na novogodišnji vatromet. Opasnost je povećana jer građani koriste više pirotehničkih sredstava, upozorava komadant vatrogasne brigade Banjaluka. 

"Mobilna ekipa će biti na trgu Krajine gdje će biti organizovana proslava Nove godine na otvorenom i još jedna dodatna ekipa će biti tu na terenu u toku izvođenja vatrometa. Sve ostalo trebalo bi da ide normalnim tokom", kaže Miroslav Mlinić, komandant Vatrogasna brigade Banjaluka.

Na Trgu Krajine večeras i sutra biće obezbijeđene sanitetske ekipe Službe hitne medicinske pomoći. 
I noćas, a i sutra rade pekare, dragstori i trgovine u autobuskim i željezničkim stanicama i na benzinskim pumpama. Za vrijeme novogodišnjih praznika u Domu zdravlja radiće dežurni timovi Službe porodične medicine. 

Vatrogasne, policijske i ekipe hitne pomoći večeras su na terenu. Cijene taksi usluga su duplo skuplje, a za sve one koji se odluče na gradski prevoz stižu dobre vijesti jer je on besplatan. 

 • 20:45 Po svijetu sa Robertom Dacešinom

  Putopisna avantura sa potpisom Banjalučanina Roberta Dacešina.

 • 21:15 Еmisija: Ćirilica

  Autorska emisija Milomira Marića.

 • 23:45 Muzzik top 20

  Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

 • 01:15 Noćni program

  Noćni program