Istočno Novo Sarajevo 

Položeni vijenci na spomenik Vitaliju Čurkinu 

  • 08.02.2019. 16:23

Izaslanik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Đorđe Šarčević i načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić položili su vijence na spomenik ruskom diplomati Vitaliju Čurkinu u ovoj opštini, povodom Dana diplomata Rusije.

Tom prilikom Šarčević je rekao da je Čurkin jedan od pozitivnih primjera iskrenog srpsko-ruskog prijateljstva, podsjećajući na gest ovog diplomate kada je 2015. godine spriječio da srpskom narodu bude stavljena etiketa genocidnog. 

"To je gest koji ne može da se zaboravi, a srpski narod će mu na tome biti vječno zahvalan. Čurkin je jedan od srpskih prijatelja koji nikada neće biti zaboravljen", istakao je Šarčević. 

Ćosić je podsjetio da je prije skoro dvije godine postavljen spomenik Čurkinu u Istočnom Novom Sarajevu kao znak zahvalnosti za sve što je uradio za srpski narod i Republiku Srpsku, prvenstveno stavljajući veto na rezoluciju Savjeta bezbjednosti UN. 

"Mi smo danas odlučili da ko zna koji put iskažemo poštovanje prema tom činu, ali i svim ruskim diplomatama koji se bore, ne samo za Republiku Srpsku i srpske građane, već i interese svakog čovjeka koji želi da živi slobodarski na ovim prostorima", istakao je Ćosić. 

Kao dokaz ruskog prijateljstva prema srpskom narodu, Ćosić je podsjetio na sjednicu Savjeta za implementaciju mira koja je sazvana prije nekoliko dana na inicijativu ruskog ambasadora u BiH Petra Ivancova kako bi se PIK odredio prema onome što su bošnjački političari uradili, pokušavajući da ospore ime Republika Srpska. 

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм