Rajilić: Srpska - jedina prava zaštitnica Srba

  • 04.01.2021. 14:24

Predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić izjavila je da je Srpska jedina prava zaštitnica srpskog naroda na ovim prostorima, zbog čega su Srbi sretni što postoji.

"Najvažnije je da je Republika Srpska stabilna i trajna kategorija jer je stvorena uz ogromnu žrtvu srpskog naroda na ovim prostorima", rekla je Rajilićeva Srni povodom 9. januara - Dana Republike Srpske.

Rajilićeva je rekla da je srpski narod preživio rat, ali i brojne konstantne udare u miru od raznih političkih faktora iz FBiH i međunarodnih faktora na Republiku Srpsku.

"Republiku Srpsku moramo trajno da sačuvamo od neprijatelja koji stalno na nju vrebaju i da živimo u miru na ovim prostorima", zaključila je Rajilićeva.

Republika Srpska obilježava Dan Republike 9. januara jer je tog datuma 1992. godine osnovana pod prvobitnim nazivom Srpska Republika BiH.

Osnovali su je srpski poslanici u tadašnjoj Skupštini BiH, nakon što su preglasani u ključnim pitanjima o opstanku Јugoslavije, a pripadnici druga dva naroda krenuli u secesiju mimo volje Srba, koji su imali konstutitivni status.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)