Traže povećanje plata

Sindikati MUP-a i pravosuđa nezadovoljni

  • 03.07.2018. 10:12

Sindikati MUP-a i pravosuđa Republike Srpske nezadovoljni su jer ih Vlada uopšte nije konusltovala prilikom mijenjanja zakona, saopšteno je na konferenciji novinara predsjednika Sindikata radnika unutrašnjih poslova Republike Srpske Anice Jondić i predsjednika Sindikata pravosuđa Siniše Petrovića.

Kako su naveli,traže da opet sjednu za sto i da razgovaraju o istinskom povećanju plata, jer se smanjuju ili stagniraju već godinama.

Vlada je, kao poslodavac, sebi uzela za pravo da odredi plate bez konsultacija sa nama što je nedopustivo, ističe Anica Jondić.

Jondićeva podsjeća da radnici unutrašnjih poslova jedini u regionu nemaju veću platu zbog otežanih uslova rada, a da su uz razna smanjenja u prethodnih godinu i po, čak i sa ovim povećanjem, plate radnika MUP-a manje nego 1.1.2017. godine.

Predsjednik Sindikata pravosuđa naglašava da od 2008. godine plate u pravosuđu uglavnom stagniraju, a troškovi života su u konstantnom porastu. Kazao je da će tražiti sastanak sa ministrom pravosuđa Antonom Kasipovićem, između ostalog, i zbog neuravnoteženih plata u ovom sektoru, koje se kreću od 450 KM pa skoro do 4.000 KM.