Sjednica Glavnog odbora

Tri kandidata za predsjednika SDS-a

  • 21.04.2019. 19:13

Sadašnji lider SDS-a Vukota Govedarica, Milan Miličević i Mirko Šarović tri su, za sada imena, za unutarstranačku trku. Miličević je, kako sazanaje ATV, bio jedini zvanični prijedlog, ali je Govedarica danas predložio i Mirka Šarovića, a poslije je za kandidaturu dodato i njegovo ime. Pola godine od izbornog debakla, poziva da svi podrže jednog kandidata.

“Ja lično sam pobornik takvog pristupa da ličnost koja je od velikog autoriteta i integriteta, ne samo u SDS , već u javnosti RS, pa i BiH bude ličnost oko koje ćemo se okupiti, ali vidjećemo šta će donijeti vrijeme do 16.novembra, pardon 15. juna kada budemo o tome govorili”, kaže Vukota Govedarica, predsjednik SDS-a.

SDS-ovci su vijećali puna četiri sata, iza zatvorenih vrata. Uspjeli su da analiziraju i aktuelna politička dešavanja. Govedarica kaže da bi volio da se dođe do usaglašavanja stranaka za formiranje vlasti na BH nivou, ali da smatra da je dobra SDS-ova odluka dobra da ne učestvuje u novom sazivu Savjeta ministara. I dok njihovi kadrovi i dalje sjede u tehničkom sazivu, ne misle da mijenjaju stav u vezi sa usvajanjem godišnjeg nacionalnog plana za članstvo u NATO-u.

“Naš stav je nepromjenjen, on je doslijedan, kao što je bio i u ranijim godinama. Svakako dali smo podršku ministrima u SM na svim aktivnostima koje su do sada vodili, a kada je u pitanju MAP“, poručio je Govedarica.

SDS-ovci su danas protiv ulaska BiH u NATO, ali ostaje nepoznanica da li će takav stav stranke poštovati i ministar bezbjednosti Dragan Mektić koji se danas nije pojavio na sjednici GO stranke u Istočnom Sarajevu. Na dnevnom redu je bio i finasijski izvještaj stranke, zašta je zadužen upravo Mektić. Na taj izvještaj, kako saznaje ATV, bilo je dosta primjedbi.