Previranja u SDS-u

Tubak: Iako nas je Govedarica raspustio, imamo podršku članstva i javnosti

  • 30.06.2018. 16:18

Član Glavnog odbora SDS-a Goran Tubak kaže da ga niko iz rukovodstva stranke nije kontaktirao nakon održane konferencije za novinare u vezi sa odlukom predsjednika te stranke Vukote Govedarice da raspusti Opštinski odbor u Čelincu, ali da su on i njegove kolege iz ovog odbora dobili podršku velikog broja članstva SDS-a i javnosti u Srpskoj.

"Niko od rukovodstva nije kontaktirao ni mene, ni moje kolege, ali smo nakon jučerašnje konferencije za novinare dobili veliku podršku stranačkih kolega i drugih odbora koje čeka slična sudbina, jer se susreću sa istim problemima kao i mi. Takođe, podržao nas je i značajan broja građana Čelinca i cijele Srpske koji su nas zvali i čestitali na hrabrosti da javno iznesemo probleme sa kojima se susrećemo u našoj stranci", rekao je Tubak, koji je bio na čelu Opštinskog odbora SDS-a Čelinac. 

Tubak je naglasio da je sutra sjednica Glavnog odbora SDS-a, te da on i njegove kolege očekuju da će se članovi tog političkog tijela izjasniti u vezi sa njihovim zahtjevima. 

On je rekao da neće odustati od zahtjeva upućenog Govedarici da povuče odluku o raspuštanju Opštinskog odbora Čelinac i naglasio da njihovi dalji potezi zavise isključivo od sutrašnje sjednice Glavnog odbora. 

"Očekujemo da se Glavni odbor sutra izjasni o našem zahtjevu i iskreno se nadamo da će biti dovoljno svjesti da se povuče ova sramna odluka predsjednika stranke s obzirom na činjenicu da je Opštinski odbor SDS-a Čelinac na prošlim lokalnim izborima ostvario najbolji rezultat u cijeloj banjalučkoj izbornoj jedinici, a ja sam imao najbolji pojedinačni rezultat", istakao je Tubak. 

Odluka o raspuštanju Opštinskog odbora SDS-a Čelinac, na čijem čelu je bio Tubak, donesena je krajem maja, a za povjerenika je imenovan Dragan Mektić iz Prnjavora. 

Tubak je juče rekao Srni da su o raspuštanju Opštinskog odbora obaviješteni putem mejla i da je u obrazloženju navedeno da je to učinjeno zbog konsolidacije stranke i neaktivnosti ovog odbora, iako su ostvarili najbolji rezultat u cijeloj izbornoj jedinici. 

"Jedan od razloga za takvu odluku stranačkog vrha SDS-a je namjera Govedarice da mjesto na listi u Izbornoj jedinici dva, koju čini 11 krajiških opština, pripadne generalnom sekretaru stranke Igoru Ostojiću iz Bijeljine, koji se, prema našim informacijama, u međuvremenu fiktivno prijavio na adresu u Banjaluci", naveo je Tubak. 

Na konferenciji za novinare održanoj juče, Tubak je rekao da je jedan od razloga što je Govedarica raspustio Opštinski odbor u Čelincu to što su odbili poziv rukovodstva SDS-a da učestvuju na protestima grupe "Pravda za Davida". 

Tubak je naglasio da članovi čelinačkog SDS-a kao političko tijelo nisu htjeli organizovano da se odazovu ovom pozivu, te da je o tome konsultovao predsjednika lokalnog izbornog štaba. 

"Odlučili smo da se ne odazovemo pozivu rukovodstva SDS-a, jer smatramo da se politika ne treba miješati u takve stvari. Lično, kao i svi članovi Opštinskog odbora, saosjećam se sa porodicom nastradalog Davida Dragičevića, ali politici tu nema mjesta, bilo koja stranka da je u pitanju. Nekorektno je očekivati političke poene na slučaju smrti jednog mladića", pojasnio je Tubak juče na konferenciji za novinare u Čelincu.

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм