ATV

Istočno Sarajevo

U narednih 40 dana moguć završetak dionice Triangla-Jasik

  • 06.11.2019. 20:20

U narednih 40 dana trebalo bi da bude završena kompletna rekonstrukcija dionice regionalnog puta Triangla-Jasik ukoliko to omoguće vremenski uslovi, izjavio je vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić.

Nešić je sa načelnicima opština Pale, Istočni Stari Grad i Istočno Novo Sarajevo Boškom Jugovićem, Bojom Gašanovićem i Ljubišom Ćosićem obišao teren, gdje se izvode radovi na ovoj putnoj komunikaciji.

On je naveo da je 800 metara saobraćajnice presvučeno završnim slojem asfalta, te da će biti asfaltirano još 1,2 kilometra, od ukupno 3,9 kilometara ovog regionalnog puta.

Nešić je dodao da je urađena kompletna rekonstrukcija mosta koji će, osim kolovozne trake, imati pješačku stazu, istakavši da je vrijednost ovih radova 3,2 miliona KM.

On je najavio da će biti raspisan tender za izbor napovoljnijeg ponuđača za izgradnju novog puta ka Jahorini u dužini od 1.350 metara od "osmica" do hotela "Nebojša".

Nešić je istakao da bi tokom novembra trebalo da bude raspisan i tender za rehabilaticju puta na Jahorini od hotela "Vučko" do hotela "Nebojša" u dužini od 1.350 metara, a u narednih sedam dana biće završeno 1.800 metara puta u opštini Istočno Novo Sarajevo do granice sa opštinom Istočni Stari Grad.

"Planiramo u ovoj godini da raspišemo i tender za 4,5 kilometara puta od granice Istočno Novo Sarajevo do skretanja za vilu `Andrea` na Trebeviću, opština Istočni Stari Grad", naglasio je Nešić.

On je dodao da će u idućoj godini planirati i projekat izgradnje puta od vile "Andrea" do Jasika, odnosna spajanja sa ovim novim putem u dužini od 7,5 kilometara, istakavši da će se tako dobiti moderna komunikacija prema Jahorini i Trebeviću, čime će se grad turistički obogatiti

Nešić je dodao da je planirana i izgradnja parkinga kod Bolnice "Srbija".

On je podsjetio da je nakon imenovanja za vršioca direktora "Puteva Republike Srpske" odmah krenuo sa rekonstrukcijom tunela na ulazu u Pale uz podršku Vlade Republike Srpske.

Nešić je rekao da u idućoj godini planiraju da izvrše rekonstrukciju puta od Pala do Jahorine.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović istakao je da je investicija u putnu kominikaciju Triangla-Jasik od velikog značaja za cijelu Sarajevsko-romanijsku regiju.

On je istakao da se na ovaj način Jahorina otvara prema opštinama Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, te da je put značajan i za opštinu Pale, s obzirom na ulaganja Vlade Republike Srpske u Jahorini u gondolu, rasvjetu, vještačko osnježavanje.

Jugović je naglasio da je opština Pale na ovoj dionici riješila imovinsko-pravne odnose kako je bilo potpisano protokolom.

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Ljubiša Ćosić naglasio je da se završetkom ove dionice dobija moderna saobraćajnica koja će direktno povezati opštine u sastavu grada Istočno Sarajevo, dodavši da će ona značiti za ovdašnje građane i za ljude koji dolaze.

On je istakao da će poseban značaj imati završetak rekonstrukcije starog puta preko Trebevića, kao i najavljena izgradnja nove dionice prema Jahorini.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović zahvalio je Nešiću što je prepoznao značaj ove putne komunikacije i što su "Putevi Republike Srpske", uz pomoć Vlade Srpske, finansirali rekonstrukciju ove dionice.

Tagovi: