NSRS

Ukinuta naknada za osobe sa invaliditetom

  • 02.07.2019. 13:07

Narodna skupština Republike Srpske razmotrila je Nacrt zakona o dopuni Zakona o pravosudnom ispitu u Republici Srpskoj kojim je propisano da lica sa invaliditetom budu oslobođena plaćanja naknade za polaganje ovog ispita koja iznosi 800 KM.

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović istakao je da je propisana dopuna ovog zakona dio strateškog opredjeljenja čiji je cilj podsticanje veće uključenosti lica sa invaliditetom u društvene i ekonomske aktivnosti zajednice. 

"Imajući u vidu kompleksnost položaja lica sa invaliditetom, Ministarstvo pravde je, kao obrađivač Zakona o pravosudnom ispitu, prepoznalo potrebu njihove značajnije zaštite i podrške. Zato će oslobađanje od plaćanja naknade za polaganje pravosudnog ispita učiniti ova lica konkurentnijim na tržištu rada", rekao je Kasipović obrazlažući ovo zakonsko rješenje u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

Poslanici vladajuće većine i opozicije ocijenili su da je ovo zakonsko rješenje kvalitetno, jer će značajnije biti podržana lica sa invaliditetom.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 АТВ Интервју: Сергеј Лавров

    ''Ексклузивни интервју Сергеја Лаврова, министра спољних послова Руске Федерације. Говориће о војној операцији Русије у Украјини, тренутној ситуацији на глобалној политичној сцени, односима Русије и Запада, те о политичкој ситуацији у БиХ. Интервју води новинарка Даринка Петровић.

  • 20:40 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 21:10 Филм: Екипа (12+)

    '"Екипа" је прича са сјајним хумором која говори о љубави, крими-комедија за све генерације, али је уједно и први филм који приказује српски фудбал и ривалитет између два највећа клуба – Партизана и Црвене звезде.

  • 22:40 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)