Otkrivena prevara

Ukradenim identitetima pružaju podršku Stanivukoviću

  • 13.11.2020. 17:45

Da je popularnost Draška Stanivukovića na društvenim mrežama zasnovana na lažnim profilima, potvđeno je nakon praćenja komenatara podrške koje je kandidat PDP-a za gradonačelnika Banjaluke dobijao na društvenim mrežama.

Lažna podrška, hiljade pregleda, dijeljenja i komentara, većina je zasnovana na fiktivnim profilima koji promovišu aktivnosti PDP-ovog kandidata. 

Praćenjem profila koji aktivno pružaju podršku Stanivukoviću, a u isto vrijeme kritikuju njegove neistomišljenike, utvrđeno je da se radi o lažnim profilima koji su preuzeli identitete stvarnih osoba.

Jovan Topić ili Karlo?

Jedan od profila za koji je ustanovljeno da je lažni je "Jovan Topić", koje je aktivno davao podršku Drašku Stanivukoviću, kandidatu PDP-a za gradonačelnika Banjaluke.

Međutim, radi se o ukradenom identitetu Karla U. iz Hrvatske čije su fotografije zloupotrebljene za promociju Stanivukovića na društvenim mrežama. 

 

Da stvar bude još i gora njegove komentare "lajkovao" je i sam Stanivuković sa zvaničnog profila.

Ovo su samo neki od komentara:

Jovanka Božić ili Milosava?

Tu je i drugi profil za koji se ustanovilo da je lažan, a riječ je o Jovanki Božić koja daje svesrdnu podršku Stanivukovića, a koja je na svoje objave takođe dobila "lajk" PDP-ovog kandidata.

Ukradena fotografija pripada Milosavi M. iz Srbije. 

 

Vrijeđanje Radojičića, promovisanje izbornog slogana PDP-a kao i veličanje lika i djela Draška Stanivukovića, samo su neki od opusa djelovanja ovog lažnog profila.

Za ova dva profila pronađene su stvarne osobe čiji je identitet zloupotrebljen, dok je velika većina profila koji pružaju podršku Stanivukoviću u najmanju ruku sumnjiva. Na društvenim mrežama ti profili se pojavljuju bez fotografija, prijatelja uz lažna imena te aktivno promovišu Stanivukovićev rad u svojim komentarima.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.