ATV

Premijer Republike Srpske

Višković: Za povećanje plata i usklađivanje penzija 110 miliona KM

 • 13.11.2019. 13:28

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je za povećanje plata i redovno usklađivanje penzija u narednoj godini iz budžeta Srpske potrebno izdvojiti 110 miliona KM.

Višković je podsjetio da je prije 15 dana usvojen rebalans budžeta Srpske koji je viši za 60 miliona KM od ovogodišnjeg budžeta.

"Ostalo je i pitanje koje ćemo rješavati, a to je da nam Vlada Federacije BiH duguje od indirektnih poreza 50 miliona KM, što znači da su naši ukupni prihodi u prošloj godini bili viši za 110 miliona KM. Ovih 110 miliona KM smo planirali u narednoj godini za povećanje plata i usklađivanje penzija", rekao je novinarima Višković.

On je istakao da se sa FBiH razgovara da navedeni problem bude riješen vansudskim poravnanjem.

"Sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem ću o ovome razgovarati u narednih nekoliko dana, ali i o situaciji u "Elektroprenosu BiH"", dodao je Višković.

On je istakao da Republika Srpska ima najveći broj zaposlenih od trenutka kada se ovaj parametar mjeri.

"Ovo je dio godine kada Vlada Srpske razgovara sa socijalnim partnerima. Imao sam razgovor sa ratnim vojnim invalidima, a danas ću razgovarati i sa poslodavcima, zatim naredne sedmice sa Privrednom komorom i zahtjeve koji se odnose na doprinose za nezaposlene Vlada Srpske će razmotriti", rekao je Višković.

 • 20:30 Револуција 1917

  Револуција 1917

 • 21:00 Емисија: Ћирилица

  Ауторска емисија Миломира Марића.

 • 23:20 Муззик топ 20

  Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

 • 00:30 Ноћни програм

  Ноћни програм