Milenko Savanović

Vlada će raditi na rješavanje pitanja boračke populacije

  • 07.11.2018. 12:58

 Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je danas da će Vlada Srpske i u narednom periodu intenzivno raditi na rješavanju pitanja koja se odnose na boračku populaciju, među kojima je i završetak stambenog zbrinjavanja.

"Još neka pitanja nismo riješili, a tu, prije svega, mislim na stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i invalida od prve do četvrte kategorije. Do sada smo stambeno zbrinuli oko 90 odsto porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida i vjerujem da će tako biti i sa preostalim", rekao je Savanović.

On je istakao da bi u narednom periodu trebalo da bude potpisan i memorandum sa Boračkom organizacijom Republike Srpske /BORS/. 

"BORS traži da bude reprezentativna organizacija, jer je najbrojnija. To znači izmjene i dopune Zakona o fondacijama i udruženjima, što će biti razmatrano u narednom periodu. Važno je što smo riješili većinu pitanja koja se odnosi na boračku populaciju", dodao je Savanović. 

BORS će sutra obilježiti krsnu slavu - Mitrovdan.

Тагови:
  • 07:00 Свет пољопривреде (Р)

    Пољопривредна емисија дугогодишње традиције доноси провјерене информације знања и искуства која интересују сваког пољопривредника.

  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.