Predsjednik Srpske potvrdio

Vlada odobrila pomoć za Banjaluku i Prijedor u sanaciji posljedica nevremena

  • 26.07.2018. 15:59

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je nakon razgovora sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem i predstavnicima banjalučkih mjesnih zajednica sa područja koja su pretrpjela štetu usljed nevremena, dogovorena pomoć od 1,5 miliona KM, ističući da je važno pomoći građanima da što prije saniraju nastalu štetu.

Nakon razgovora predsjednika Srpske, Marka Pavića i gradonačelnika Prijedora Milenka Đakovića dogovorena je pomoć od dva miliona KM za nevremenom pogođena područja grada Prijedora, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srpske. 

Predsjednik Dodik naglasio je da će navedena pomoć biti obezbijeđena iz budžetskih sredstava Republike Srpske, o čemu je Vlada donijela odluku. 

Naime, Vlada Srpske odobrila je 1,5 miliona KM Gradu Banjaluka i dva miliona KM Gradu Prijedoru za pomoć domaćinstvima pogođenim nevremenom za sanaciju građevinskih objekata. Sredstva iz Odluke Vlade, koja je donesena na današnjoj sjednici, biće doznačena gradovima Banjaluka i Prijedor, a gradovi će sredstva uplatiti domaćinstvima prema procjeni štete. 

Vlada Republike Srpske donijela je odluku da će u potpunosti sanirati Osnovnu školu "Milutin Bojić" u Mišinom Hanu kod Banjaluke, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću. 

U saopštenju se navodi da će Vlada, nakon procjene gradskih komisija o štetama na poljoprivrednim zasadima, odobriti pomoć poljoprivrednicima iz agrarnog budžeta.