Vlasenica

Zlatni grb opštine predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović

  • 21.09.2019. 16:21

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Vlasenica, povodom Dana i slave opštine - Male Gospojine, dodijeljena su najviša opštinska priznanja, te potpisana povelja o bratimljenju sa opštinom Grosuplje iz Slovenije.

Najveće opštinsko priznanje, Zlatni grb opštine Vlasenica, ove godine dodijeljeno je predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović za podršku i doprinos razvoju ove lokalne zajednice.

Priznanje Grb opštine Vlasenica dodijeljeno je direktoru Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske Miliji Radoviću, Razvojnom programu Ujedinjenih nacija, direktoru biciklističke trke Beograd-Banjaluka Vladimiru Kuvalji i Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Vlasenici.

Radović je rekao novinarima da je Agencija tokom proteklih godina podržala više projekata na unapređenju bezbjednosti saobraćaja u ovoj opštini.

"Ne možemo se baš pohvaliti da svi načelnici opština imaju razumijevanja za bezbjednost saobraćaja, kao što je to slučaj ovdje u Vlasenici", rekao je Radović.

Povelju o bratimljenju opština Vlasenica i Grosuplje potpisali su načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević i župan ove slovenačke opštine Peter Verlič. Cilj povelje je uspostavljanje čvršće privredne, kulturne i sportske saradnje.

Kraljević je rekao da je Grosuplje među najrazvijenijim slovenačkim opštinama, sa jakom privredom i uređenom komunalnom infrastrukturom koja gravitira Evropskoj uniji i preko njih žele da dođu do određenih fondova.

Verlić je rekao da potpisivanje povelje treba da predstavlja dobar početak za uspostavljanje prijateljskih odnosa između ove dvije opštine, a zajedničkim projektima mogu ostvariti saradnju, gdje računaju i na pomoć fondova Evropske unije.

Na sjednici su dodjeljene i posebne plakete i zahvalnice preduzećima, ustanovama, organizacijama i pojedincima koji su doprinijeli ugledu i razvoju opštine Vlasenica.

Čestitku povodom današnjeg praznika građanima opštine Vlasenica uputili su najviši zvaničnici Republike Srpske - srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

U okviru svečanog dijela programa nastupili su muzički sastav "Katera" iz Istočnog Sarajeva i folklorni ansambl iz Srpskog Itebeja.

U okviru današnje proslave Dana i slave opštine u crkvi Svetih apostola Petra i Pavla služena je liturgija.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.