"Тражили да кажу да је њихов предсједник Хашим Тачи"

Албанци пресрели српске дјечаке: Пријетили им ножем и псовали!

  • Извор: РТС
  • 24.02.2024. 12:13

Двојица Албанаца пресрела су аутомобилом групу од петоро српских малољетника у Лапљем Селу код Грачанице и, уз псовке и пријетње ножем, од дјеце су тражили да кажу да је њихов предсједник Хашим Тачи и да предсједника Србије називају погрдним именима, преноси РТС.

Како се наводи, инцидент се догодио у петак око 22.00 часа у непосредној близини Средњошколског центра, гдје су дјечаци сједили на клупи, када се уз шкрипу кочница надомак њих зауставио црвени "тигуан".

Помисливши да возач жели да упита за пут до Приштине, српски малољетници су се приближили аутомобилу, из кога је возач, уз псовке и погрдне ријечи, од њих захтијевао да скандирају Тачију и вријеђају и погрдним  именима називају предсједника Србије Александра Вучића.

Како је за РТС испричао родитељ једног од малољетних дјечака, дјеца су се разбјежала, али је возач аутомобилом препречио пут двојици, извадио нож и наставио да их прати, док је његов сувозач све вријеме догађај снимао телефоном.

Дјеца су успјела да побјегну, а нападачи су наставили кретање у правцу Приштине.

Случај су родитељи пријавили полицији у Грачаници.

(РТС)

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.