Predsjednik Odbora za pomoć

Arlov podnio molbu za ukidanje zabrane ulaska na KiM

  • Извор: РТРС
  • 28.07.2023. 13:25

Predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke Milorad Arlov preko svog oponemoćenog advokata Nebojše Vlajića iz Kosovske Mitrivice podnio je danas nadležnim policijskim organima i institucijama tzv. Kosova molbu za ukidanje zabrane ulaska na Kosovu i Metohiju.

Arlovu je priština od 26.juna 2020 devet puta zabranjivala ulazak u južnu srosku pokrajinu.

Za više od tri godine samo mu je jednom dozvoljen ulazak - 27.juna 2020. godine, a prije i poslje toga vraćan je sa admistrstivnog prelaza Јarinje devet puta.

- Kao počasni građanim Mitrovičkog okruga a tako i opštine Vučrtrn po pozivu želio bih prisustvotati Hramovnoj slavi i Danu opštine Vučitrn 19. avgusta za Preobraženje Gospodnje u Prilužju. Svaka moja posjeta je humanitarna i vjerska, a posebno bi htio obići izgrađeni Dnevni centar "Podrži me -9.januar" koga je Odbor izgradio i sad oprema za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju, a gradnja centra počela je na ovaj praznik 2019.godine. Humanost i vjerske posjete Kosovu i Metohiju kao posjeta kumovima, prijateljima je jedini razlog moje posjete Kosmetu - rekao je Arlov.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: