Врање

Беби оштећен мозак приликом порођаја? Породиља Снежана Јовић пријавила случај

  • Извор: Новости.рс
  • 22.01.2024. 09:20

Породиља из Врања Снежана Јовић (36) доживјела је праву агонију у порођајној сали - каже да је љекари умало нису убили, а здравствено стање њеног дјетета је угрожено.

Она је читав случај пријавила полицији, након што је установљено да беба има повреду мозга, због чега их по свему судећи чека борба.

- Не знам одакле да почнем. Када лежите тамо на том столу, нисте ни свјесни некаквог насиља, само вам је битно да се дијете роди живо и здраво. Сјећам се сваке секунде, сјећам се сваке ријечи, сјећам се агоније коју сам преживјела док је мој дјечак долазио на свијет - започиње причу за "Новости" Снежана.

Скинула се пред камерама па добила жестоке батине - ВИДЕО

Скинула се пред камерама па добила жестоке батине - ВИДЕО

Она се породила 16. јануара. Каже да јој је трећа трудноћа била уредна, да јој је трудноћу водио угледни гинеколог Д. В. из врањске болнице и да ништа није указивало да може бити некаквих компликација.

- Дошла сам тог јутра негдје око пола пет, мој гинеколог је био у смјени и прегледао ме је. Констатовао је оно што сам и ја као жена која се не порађа први пут знала - да је беба још високо и да неће порођај тако брзо. У међувремену је он из ноћне смјене отишао, замијенио га је колега З. А. коме је асистирала кћерка Н. А. која је на специјализацији - прича Сузана.

Породиља пажљиво бира речи, покушавајући да никог не увриједи, а опет кроз сузе прича са колико мука је на свијет донијела своје треће дијете.

Пентагон: Прогласили смо их мртвим

Пентагон: Прогласили смо их мртвим

- Процијенили су, тачније млада докторка, да сам отворена шест прстију, пробушила је водењак и констатовала да сам спремна за порођај. Доктор је чак рекао да ће све бити готово за пет минута. Нису били непријатни до тог тренутка, али по свему судећи није ишло како су планирали и ту креће агонија. Гурање бебе, скакање по стомаку, у сали су бабице, двије чистачице... Гурали су бебу навише и на крају позвали у помоћ докторку И. Ч. - прича дрхтавим гласом Снежана.

Послије свих покушаја, користе вакуум како би извукли бебу. По ријечима породиље први пут неуспјешно, други пут једва успјевају. И, када су бебу извукли, настао је мук.

У Српској јутрос измјерено - 20, ево и гдје

У Српској јутрос измјерено - 20, ево и гдје

- Молила сам их да ураде царски рез, нису хтјели. А онда моја беба није плакала и сестра ми је рекла да се молим и да то једино може да помогне. Молила сам се и крстила на столу и онда се зачуо плач, мој дјечак је био жив - каже Снежана.

Према њеним ријечима, ту није био крај њених мука. Онда је услиједило вађење постељице у највећим мукама, добила је анестезију, па је послије имала још мука.

- Ушивена сам безброј пута, страшно ми је све то било. У суботу 20. јануара требало је да одемо кући и љекар педијатар прегледао је бебу. Ултразвук је показао да једна страна бебиног мозга није у реду и да нас вјероватно чека борба - завршава Снежана разговор у сузама.

Сектор који окупља Балкан у Њемачкој у кризи, отпуштају 10.000 радника

Сектор који окупља Балкан у Њемачкој у кризи, отпуштају 10.000 радника

Њеном мужу је након те констатације љекара позлило, па је и сам завршио на ургентној медицини и тада су одлучили да читав случај пријаве.

- Не треба ми ништа, нећу никакву одштету, само желим да моје дијете буде посљедње дијете коме су наудили - категорична је ова мајка троје дјеце.

Тужитељка Основног јавног тужилаштва Милица Петковић нам је рекла да је жена дала изјаву у полицији и да је наложено прикупљање доказа, што је уобичајена процедура у оваквим поступцима, те да ће се свакако уколико има елемената кривичног дјела покренути поступак. 

(Новости)

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.