Beograd

Beskućnik pogodio Snežanu Dakić: Ide na liječenje u zatvorsku bolnicu

  • Извор: Курир
  • 28.04.2022. 12:55

Prvi osnovni sud u Beogradu prihvatio je predlog tužilaštva i Đorđu T. (30), beskućniku koji je bio uhapšen zbog sumnje da je kamenom u glavu pogodio voditeljku Snežanu Dakić, i izrekao mu hitnu mjeru liječenja i čuvanja u ustanovi zatvorenog tipa. Kako Kurir saznaje, Đorđe T. će biti prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu koja se nalazi u Centralnom zatvoru.

- Sud je donio odluku da se osumnjičeni privremeno smjesti u Specijalnu zatvorsku bolnicu, do završetka postupka za izricanje mjere bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi - potvrdio je sagovornik Kurira.

Podsjetimo, Prvo osnovno tužilaštvo saopštilo je da je psihijatrijskim vještačenjem utvrđeno da osumnjičeni boluje od duševne bolesti zbog koje je njegova sposobnost da shvati svoja dela i da upravlja svojim postupcima bila isključena.

Incident zbog kog je uhapšen, podsetimo, dogodio se 4. aprila u Beogradu. Đorđe T. je kamenom gađao automobil, ali se on odbio, voditeljku pogodio u glavu i nanio joj lake tjelesne povrede.

Tužilaštvo je poslije sprovedenog vještačenja navelo i da postoji ozbiljna opasnost da bi mogao da učini slično ili teže krivično djelo i da je zbog toga neophodno liječenje u psihijatrijskoj ustanovi.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм