Suđenje

“BIO JE MOKAR I KRVAV” Majka transvestita ubice ispričala detalje KOBNE NOĆI

  • 06.06.2019. 17:01

Kada je Goran došao kući nakon što je ubo nožem Marka bio je sav mokar. Na garderobi i patikama je imao malo krvi. Ja sam tu garderobu sutradan oprala – rekla je na današnjem ročištu Dragica Abdulov, majka transrodne osobe Gorana Abudlova okrivljenog u slučaju ubistva studenta iz Nevesinja Marka Radovića.

Suđenje Goranu Abdulovu nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu, gdje je svoj iskaz dala majka okrivljenog Gorana Abdulova poznatijeg kao Jovana Transica.

Tokom svjedočenja koje je davala nešto više od petnaest minuta, Dragica je u suzama pričala o svemu što se, navodno dešavalo između njenog sina i ubijenog Marka Radovića, ali i o danu kada je njen sin počinio ubistvo.

“Marko nije znao da je Goran transrodna osoba”

Ona je tokom davanja iskaza tvrdila da je Radović provodio dosta vremena u stanu u kojem je živjela sa sinom, te i da nesrećni mladić dok se zabavljao sa njenim sinom, jedno vrijeme uopšte nije znao da je Goran transrodna žena.

Takođe, ona je, kao i njen sin na prethodnom ročištu, tvrdila da je okrivljeni Abdulov bio Radovićeva žrtva.

"On je volio da moj Goran pati. On je mnogo pio, vrijeđao je mog sina, nakon čega bi Goran plakao. Znam da je Marko mom sinu bio dužan neki novac, koji nije htio da vrati", ispričala je ova žena.

Prisjećajući se dana kada je Goran nasmrt izbo mladića sa kojim je prethodno bio u vezi, Dragica Abdulov istakla je da je njen sin tog dana došao kući potpuno mokar i u kuću ušao “preko terase”.

"On mi je tada rekao “Mama, ja sam ga izbo”. Bio je mokar, jer je napolju padala kiša, a na odjeći je imao malo krvi", rekla je ona.

Na pitanje postupajućeg sudije da li je oprala Goranove stvari i zbog čega, ona je potvrdno odgovorila.

"Pa oprala sam ih jer je na njima bilo malo krvi", kazala je ona.

Ubica bio opsjednut žrtvom

Na suđenju potegla se priča i njenog prethodnog iskaza gdje je navela da je “dozvoljavala sinu da bude sa drugim muškarcima dok je bio sa Markom, jer se nadala da će tako zaboraviti Marka i prestati da bude opsjednut njime”.

Nju je postupajući zamjenik tužioca pitao da objasni šta je mislila pod tim “opsjednut”.

"To znači da ga je mnogo volio", rekla je ona.

Podsjećanja radi, stravično ubistvo Marka Radovića, koji je iz Nevesinja došao u Beograd kako bi studirao, dogodilo se 7. jula 2018. godine u stanu u Zemunu u kojem je mladić živio kao podstanar. Nesrećni mladić uboden je nožem četiri puta, nakon čega je nasmrt iskrvario na ulici, ispred kuće.

Dan kasnije, zbog njegovog ubistva uhapšena je transrodna osoba iz Železnika Goran Abdulov, poznat kao Jovana Transica, sa kojim je mladić mjesecima bio u emotivnoj vezi.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.