Амбасадор Србије у Аустрији

Благојевић за АТВ: У потрагу за Данком укључени и други народи бивше Југославије

  • Извор: АТВ
  • 02.04.2024. 16:00

Бечка полиција саопштила је да је истрага у случају нестале двогодишње Данке Илић из Бора, од недјеље у пуном јеку. Покрајинска криминалистичка служба провјерава да ли је на видео снимку из Беча ријеч о несталој двогодишњакињи из Србије.

Све информације које амбасада Србије у Бечу добије, а које би могле помоћи у проналаску мале Данке Илић одмах се просљеђују српској и аустријској полицији. То за АТВ каже амбасадор, Марко Благојевић. 

Још се чека да аустријска полиција утврди идентитет двије жене са снимка направљеног у центру Беча, на коме би евентуално могла бити и нестала дјевојчица. Због снимка који је из полиција Србије добила из пријестонице Аустрије, Амбасада је упутила апел грађанима да се јаве на дежурни телефон уколико имају неке информације. 

Све то имало је великог одјека, каже Благојевић, па су се у потрагу укључили и други народи бивше Југославије. Помажу и Румуни, јер се претпоставља да су жене са снимка говориле румунским језиком.

"Према неким процјенама, на десетине хиљада адреса је прослијеђен овај апел, неке познате личности су се укључиле, чак се приказује и овдје у њиховим медијима. Они немају као ми овај систем 'Пронађи ме', који је први пут употребљен у случају Данке Илић. Објављена је Интерполова жута потјерница, али то је нешто за свако поштовање. Све показује једну свјесност озбиљности ситуације“, рекао је амбасадор Србије у Аустрији Марко Благојевић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: