Ruski ambasador u Beogradu

Bocan-Harčenko: Situacija na Kosovu opasna, postoji opasnost od krvoprolića

  • Извор: СРНА
  • 03.06.2023. 17:12

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko ocijenio je da je situacija u vezi sa Kosovom i Metohijom opasna, jer bi moglo da dođe do izbijanja još većeg sukoba i obnavljanja krvoprolića na sjeveru Pokrajine, a potom i širenja tenzija na cijeli Balkan.

Bocan-Harčenko je ukazao da nijedan problem koji je iznikao u toku konflikata u bivšoj Jugoslaviji nije riješen potpuno, pouzdano i pravedno.

"I zato žarišta ostaju. Osim Kosova mogu da navedem kao primjer i BiH, Republiku Srpsku, postoji cio kompleks problema koji je vezan za taj dio balkanskog regiona", rekao je Bocan-Harčenko za RT Balkan.

Erdogan na inauguraciji: Danas je dan kada trebamo biti jedno

Erdogan na inauguraciji: Danas je dan kada trebamo biti jedno


On je naglasio da su EU, kao i Zapad u cjelini, sve vrijeme pokazivali jednostran pristup u rješavanju problema, da se sada, kao i mnogo puta ranije, pokušava sva krivica svaliti na Srbe.

Bocan-Harčenko je istakao, između ostalog, da su režim u Prištini, kao i kijevski režim u Ukrajini, marionete i da su za Zapad instrument za sprovođenje njihove politike.

Komentarišući situaciju da Priština po prvi put trpi neke sankcije zbog svojih poteza, Bocan-Harčenko naglašava da je to licemerje i farisejstvo kako bi se "zamazale oči", kao i da je farisejstvo i prijedlog za održavanje novih izbora na sjeveru Kosova.

Peskov: Francuska ne može biti posrednik

Peskov: Francuska ne može biti posrednik

Bocan-Harčenko je rekao da je očigledan pritisak na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i vladu na svim frontovima i da je cilj Zapada promjena politike Srbije.

"Zapadu su krajnje neophodne dvije stvari, priznanje ili podrška Srbije antiruskim sankcijama i naravno priznanje Kosova", naveo je ruski ambasador i ocijenio, između ostalog, da Zapad hoće priznanje Kosova kao opravdanje svoje agresije, poteza, u vrijeme konflikta na Kosovu, i uopšte u bivšoj Jugoslaviji.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Путуј, пробај, заволи (Р)

    '''Путуј, пробај, заволи са Лазаром' откриће вам чари туризма и гастрономије широм Републике Српске и одвешће вас на позната, мање позната, па чак и сасвим непозната мјеста.