Амбасадор

Боцан Харченко: Србија може да рачуна на подршку Москве о питању КиМ

 • Извор: СРНА
 • 23.02.2024. 21:33

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је данас да Русија не признаје тзв. Косово и да Србија може да рачуна на безусловну подршку Москве када је ријеч о јужној српској покрајини, прије свега у Савјету безбједности.

"Став Русије је познат, ми не признајемо Косово и подржавамо цјелокупност и суверенитет Србије на сваки начин и где можемо. Наравно, а прије свега, што је најважније, у Савјету безбједности УН, Русија подржава Београд као стална чланица Савјета", нагласио је амбасадор Русије.

Боцан-Харченко је напоменуо да се став да је тзв. Косово "изванредан случај потпуно уклапа у западни концепт међународног живота на основу њихових правила".


Додик након посјете: Успјешна сарадња са Русијом и Бјелорусијом

Додик након посјете: Успјешна сарадња са Русијом и Бјелорусијом

"Не међународног права, већ права које они израђују, према свакој ситуацији на основу тога шта им је у интересу у овом или оном тренутку, у овој или оној ситуацији. Што се Косова тиче, за њих је најважније да је то издвојен, изванредни случај и никада не смије да се понови. А са другима, сасвим друга прича", рекао је Боцан-Харченко за Танјуг.

Он је додао да је то потпуна глупост и политичка бахатост и да није прихватљиво.

Руски амбасадор је истакао да је Русија жељела, а да постоји и циљ да се расправа о Косову и Метохији врати на сто Савјета безбједности УН као неки кључни формат.

Пратите нас и путем Вибера

 • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

  'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска