Амбасадор

Боцан Харченко: Србија може да рачуна на подршку Москве о питању КиМ

  • Извор: СРНА
  • 23.02.2024. 21:33

Амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је данас да Русија не признаје тзв. Косово и да Србија може да рачуна на безусловну подршку Москве када је ријеч о јужној српској покрајини, прије свега у Савјету безбједности.

"Став Русије је познат, ми не признајемо Косово и подржавамо цјелокупност и суверенитет Србије на сваки начин и где можемо. Наравно, а прије свега, што је најважније, у Савјету безбједности УН, Русија подржава Београд као стална чланица Савјета", нагласио је амбасадор Русије.

Боцан-Харченко је напоменуо да се став да је тзв. Косово "изванредан случај потпуно уклапа у западни концепт међународног живота на основу њихових правила".


Додик након посјете: Успјешна сарадња са Русијом и Бјелорусијом

Додик након посјете: Успјешна сарадња са Русијом и Бјелорусијом

"Не међународног права, већ права које они израђују, према свакој ситуацији на основу тога шта им је у интересу у овом или оном тренутку, у овој или оној ситуацији. Што се Косова тиче, за њих је најважније да је то издвојен, изванредни случај и никада не смије да се понови. А са другима, сасвим друга прича", рекао је Боцан-Харченко за Танјуг.

Он је додао да је то потпуна глупост и политичка бахатост и да није прихватљиво.

Руски амбасадор је истакао да је Русија жељела, а да постоји и циљ да се расправа о Косову и Метохији врати на сто Савјета безбједности УН као неки кључни формат.

Пратите нас и путем Вибера

  • 17:50 Емисија: На ивици терена (Р)

    Наши 'златни момци' Андреј Кнежевић и Иван Драгичевић упознаће вас са искуствима играча, њиховим циљевима, жељама, и приближити вам живот великих српских спортиста који су се већ уписали у историју највећих европских клубова.

  • 18:20 Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    Емисија: Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)