Ambasador Rusije

Bocan-Harčenko: Zapad doliva ulje na vatru u dijalogu Beograda i Prištine

  • Извор: СРНА
  • 29.11.2022. 16:59

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko ocijenio je da Zapad u rješavanju kosovskog problema ponovo doliva ulje na vatru insistiranjem da se Beograd i Priština usredsrede na takozvani njemačko-francuski prijedlog rješenja za Kosovo i Metohiju.

Bocan-Harčenko je ukazao da, po svoj prilici, za Zapad uopšte nije važan javni stav predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o prijedlogu Njemačke i Francuske, saopšteno je iz Ambasade Ruske Federacije u Beogradu.

"Zapad je smanjio napetost, izazvanu problemom registarskih tablica, koji je Priština vještački stvorila, ali nije to uradio s ciljem normalizacije situacije u pokrajini. Sada ponovo doliva ulje na vatru", naveo je ruski ambasador u Srbiji.

Podsjetivši da je saglasnost na posredovanje EU u dijalogu Beograda i Prištine dala Generalna skupština UN, Bocan-Harčenko je upitao da li se Brisel posavjetovao sa članicama UN, od kojih više od 100 ne priznaje nezavisnost samoproglašenog Kosova, da bi "tako olako, zapovjednički uvrstio francusko-njemački plan u agendu dijaloga".

"Pitanje je, naravno, retoričko. Uz sve navedeno čini se da su u EU primili kao očekivane alarmantne poruke iz Tirane sa zajedničke sjednice parlamenta Albanije i takozvanog parlamenta samoproglašenog Kosova u duhu ideja `velike Albanije`. To su poruke koje veličaju (terorističku) OVK i njene vođe, koji su optuženi za zločine protiv čovječnosti", naveo je Bocan-Harčenko. 


  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм