Предсједница Владе Републике Србије

Брнабић: Београд је упозоравао на бруталност према Србима на КиМ

  • Извор: Танјуг
  • 04.10.2023. 14:11

Предсједница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је данас са специјалном представницом генералног секретара Уједињених нација и шефицом Мисије УНМИК Каролин Зијаде о ситуацији на Косову и Метохији, саопштила је Влада Србије.

Брнабић је посебно нагласила да су трагичне догађаје од 24. септембра на сјеверу Косова и Метохије представници привремених институција самоуправе и поједини медији у Приштини тенденциозно искористили и злоупотријебили у сврху пласирања дезинформација и полуистина.

Премијерка Србије је указала да је Београд константно и упорно упозоравао на бруталност, насиље и дискриминацију, којима је већ дуго изложено српско и остало неалбанско становништво на простору Косова и Метохије, а што је управо довело до ескалације и трагичних догађаја.

Предсједница Владе Србије је посебно нагласила и да Заједница српских општина још није формирана, иако се Приштина на то обавезала Бриселским споразумом прије сада више од десет година.

Зијаде је истакла да је најважније да је Србија посвећена миру, стабилности и дијалогу, који остаје најважније средство у постизању одрживог рјешења на простору Косова и Метохије.

Шефица Мисије УНМИК је нагласила да Мисија остаје дослљдна у спровођењу свог мандата у складу са Резолуцијом 1244 Савјета безбједности Уједињених нација, додаје се у саопштењу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм