Предсједница Владе Србије

Брнабић: Намјеравају насиљем да мијењају изборну вољу грађана

  • Извор: Танјуг
  • 24.12.2023. 22:05

Предсједница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је да покушај демонстраната окупљених око коалиције "Србија против насиља" да упадну у Скупштину града Београда показује њихову намјеру да се насиљем мијења изборна воља грађана.

- Мени је сваки покушај упада у институције драматичан и показује намјеру да се насиљем мијења изборна воља грађана. Ово јесте покушај Мајдана, ово је небрига за све остале грађане Републике Србије, за све остале грађане Београда. Ово је мржња, ово је насиље и ово је оно на шта смо упозоравали - рекла је Брнабићева за телевизију Пинк.

Брнабићева је истакла да дио опозиције окупљен око коалиције "Србија против насиља" не мари за кампању, за изборе, већ да је њихова намјера насилна дестабилизација Србије.

МУП Србије приводи лица која су покушала насилно да упадну у београдску Скупштину

МУП Србије приводи лица која су покушала насилно да упадну у београдску Скупштину

- Знали смо да се ово спрема. Како је тешко вријеме, добијали смо додатне информације и ја сам о томе причала. Упознала сам јавност са тим. Током изборне кампање и са тим да ти људи не маре за кампању, не маре за изборе, не маре за резултате, већ да је једина њихова намјера насилна дестабилизација Србије - објаснила је она.

Брнабићева је нагласила да је најважније сачувати мир и обновити све што су демонстранти оштетили и додала да су припадници МУП-а били уздржани према демонстрантима.

- Имате једну групу насилника који мисли да им је све дозвољено, али оно што је важно је да су припадници Министарства унутрашњих послова сачували мир, да су били изразито уздржани, да су имали јасне инструкције и наредбе да не реагују, да би се сачувао мир и да нико не би био повријеђен - рекла је Брнабићева.

Сарајево: Криминалац туче дјевојку, па и човјека који је покушао да јој помогне

Сарајево: Криминалац туче дјевојку, па и човјека који је покушао да јој помогне

Она је указала да би припадници Министарства унутрашњих послова у западним земљама реаговали доста бруталније да су се нашли у сличној ситуацији.

- У било којој другој европској држави, али и у том западном свијету, би реакција припадника Министарства унутрашњих послова била више него брутална. То у Србији у посљедњих десет година није тако - рекла је она.

Брнабићева је навела да се предсједник Србије Александар Вучић и даље налази у згради Предсједништва.

Уз високе мјере безбједности Сјеница спроведен у Тужилаштво

Уз високе мјере безбједности Сјеница спроведен у Тужилаштво

Брнабићева је објаснила да је један од демонстраната покушао да запали каблове на Скупштини града Београда како би се пожар проширио на цијелу зграду и додала да дио демонстраната напада полицајце, ломи прозоре и покушава насилно да уђе у Скупштину Београда.

Брнабићева је истакла да ће о томе куда Србија иде одлучивати народ на демократским изборима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)