Premijer Srbije

Brnabićeva najoštrije osudila ranjavanje srpskih dječaka kod Štrpca

 • Izvor: Srna
 • 06.01.2023. 19:54

Premijer Srbije Ana Brnabić je uz najoštriju osudu današnjeg ranjavanja dječaka i mladića kod Štrpca istakla da Srbi na Kosovu i Metohiji nisu bezbjedni "ni na svetu pravoslavnu noć".

"Najoštrije osuđujem ovaj opaki zločin i tražim od međunarodne zajednice da odmah reaguje i privede krivce pravdi. Ovo je još jedan u nizu strašnih incidenata koji pokazuju težinu uslova u kojima Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno žive", napisala je Brnabićeva na "Tviteru".

Brnabićeva je navela da se ekstremizam brzo širi od iluzornog privremenog rukovodstva u čitavo društvo kada se svakodnevno i sistemsko nasilje stalno potcjenjuje, a zločini postaju uobičajena svakodnevica potlačenih.

"Kosovo - poslednji evropski geto", poručila je Brnabićeva.

Dvojica Stojanovića Stefan (11) i Miloš (21) ranjeni su u napadu koji se dogodio na putu u selu Gotovuša kada su se sa grupom mještana vraćali iz sječe badnjaka.

Na njih je A.K pucao iz pištolja, pošto je prethodno zaustavio automobil kojim se kretao iz pravca Štrpca prema Uroševcu. NJega je policija uhapsila.

Ranjeni su poslije ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja u Štrpcu prebačeni na Odjeljenje hirurgije Kliničkog bolničkog centra (KBC) u Gračanici i njihovo zdravstveno stanje je stabilno, rečeno je Srni u dežurnoj službi KBC-a. 

Tagovi:
 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  Privilegija je znati o čemu se priča na važnim sastancima, iza zatvorenih vrata, u četiri oka.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina