Premijer Srbije

Brnabićeva: Srbi nisu bezbjedni na Kosmetu - za dvije godine 300 napada

 • Izvor: Srna
 • 08.01.2023. 14:57

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbi nisu bezbjedni na Kosovu i Metohiji gdje su u posljednje dvije godine doživjeli više od 300 napada za koje niko nije odgovarao.

Brnabićeva je povodom negativnog odgovora Kfora na zahtjev Srbije za vraćanje srpske vojske i policije na Kosovo i Metohiju istakla da je "jedno šta kaže Kfor, a drugo je šta je realnost, a realnost je da Srbi nisu bezbjedni na Kosovu i Metohiji".

Ona je istakla da je napad na srpskog dječaka i mladića na Badnji dan kod Štrpca samo posljednji u nizu incidenata.

"I onda čujemo da neko može da se brine o Srbima u Pokrajini i jedina pomoć koja nije potrebna je podrška srpskih bezbjednosnih snaga. Dobrodošla je podrška i albanskih i američkih i njemačkih i holandskih bezbjednosnih snaga i svih drugih, samo nije dobrodošla podrška srpskih. Meni to nije logično", rekla je Brnabićeva za Tanjug.

Premijer Srbije istakla je da je to suprotno Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN i podsjetila da ta rezolucija i dalje postoji, te da od nje niko ne može da pobjegne, pa čak i oni koji su je prekršili.

"Tražićemo dodatne garancije za Srbe jer ovo nisu uslovi u kojima bilo ko u Evropi treba da živi u 21. vijeku", rekla je Brnabićeva, koja se nalazi u posjeti Dubaiju.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

  Privilegija je znati o čemu se priča na važnim sastancima, iza zatvorenih vrata, u četiri oka.

 • 21:00 Serija: Igra sudbine

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:50 Serija: Istine i laži

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 22:35 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:45 Serija: Red Rok

  Kriminalistička serija smeštena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina