Premijer Srbije

Brnabićeva: Srbi nisu bezbjedni na Kosmetu - za dvije godine 300 napada

  • Извор: СРНА
  • 08.01.2023. 14:57

Premijer Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbi nisu bezbjedni na Kosovu i Metohiji gdje su u posljednje dvije godine doživjeli više od 300 napada za koje niko nije odgovarao.

Brnabićeva je povodom negativnog odgovora Kfora na zahtjev Srbije za vraćanje srpske vojske i policije na Kosovo i Metohiju istakla da je "jedno šta kaže Kfor, a drugo je šta je realnost, a realnost je da Srbi nisu bezbjedni na Kosovu i Metohiji".

Ona je istakla da je napad na srpskog dječaka i mladića na Badnji dan kod Štrpca samo posljednji u nizu incidenata.

"I onda čujemo da neko može da se brine o Srbima u Pokrajini i jedina pomoć koja nije potrebna je podrška srpskih bezbjednosnih snaga. Dobrodošla je podrška i albanskih i američkih i njemačkih i holandskih bezbjednosnih snaga i svih drugih, samo nije dobrodošla podrška srpskih. Meni to nije logično", rekla je Brnabićeva za Tanjug.

Premijer Srbije istakla je da je to suprotno Rezoluciji 1244 Savjeta bezbjednosti UN i podsjetila da ta rezolucija i dalje postoji, te da od nje niko ne može da pobjegne, pa čak i oni koji su je prekršili.

"Tražićemo dodatne garancije za Srbe jer ovo nisu uslovi u kojima bilo ko u Evropi treba da živi u 21. vijeku", rekla je Brnabićeva, koja se nalazi u posjeti Dubaiju.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.