Djeca sa KiM stižu u Republiku Srpsku

  • 19.06.2021.09:46

Više stotina djece krenulo je jutros u 5 časova iz Kosovske Mitrovice put Republike Srpske u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji, a u okviru devetog po redu projekta "Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Više autobusa Kolašin prevoza koji prevoze djecu bez poteškoća oko 6 časova prešli su administrativni prelaz Jarinje. Njihov dolazak očekuje se od 13 do 14 časova u Etno selu Stanišić kod Bijeljine, gdje će ih dočekati predsjednik Odbora Milorad Arlov sa delegacijama gradova i opština koji su njihovi domaćini..

“Dolaze nam djeca iz srpskih opština sa Kosova i Metohije. Kosovska Kamenica, Vitina, Gračanica, Lipljan, Kosovo Polje, Obilić, Srbica, Zvečan, a njihovi domaćini su porodice iz Prijedora, Čelinca, Jezera, Prnjavora, Broda, Šamca, Pelagićeva, Milića, Trebinja i Brčkog. Sutra nam dolaze djeca iz Velike Hoče, Orahovca i Lapljeg sela koja preko Višegrada putuju u Trebinje”, kaže Milorad Arlov, predsjednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Posebni gosti Odbora su djeca i mladi sa poteškoćama u razvoju u pratnji svojih roditelja iz Udruženja roditelja "Podrži me" Kosovska Mitrovica koja će biti smještena u Hotelu Prijedor. Njih će predsjednik Odbora Milorad Arlov sutra, 20. juna u 12 časova dočekati sa članovima SPKD "Prosvjeta" Brčko i sveštenstvom parohije Brčko koji za njihovu dobrodošlicu pripremaju ručak u porti hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Brčkom.

(TV Most)