ATV

Pavlina Radovanović

Djevojčica sa Kosmeta pjeva 9. maja u centru Moskve

 • Izvor: SRNA
 • 06.05.2022. 15:46

Talentovana djevojčica iz Orahovca sa Kosova i Metohije Pavlina Radovanović pjevaće u centru Moskve 9. maja na centralnoj međunarodnoj sceni "Besmrtnog puka" povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Viši savjetnik Ruskog doma u Beogradu Georgij Engelhart izjavio je da je Radovanovićeva otputovala u Moskvu na poziv organizatora "Besmrtnog puka".

"Pjevaće kosovske pesme na centralnom mestu ove manifestacije u Moskvi. To je nešto sasvim prirodno, zapravo samo pokazuje koliko su prirodne naše rusko-srpske veze i kakvu i koliku budućnost imaju", rekao je Engelhart za "Sputnjik".

Tokom jednomjesečnog boravka u Rusiji Pavlina će nastupati u više umjetničkih događaja kako u ruskoj prijestonici tako i drugim gradovima.

Ovo će biti prilika da predstavi muzičku baštinu Kosova i Metohije, svoj rodni grad Orahovac, ali i složen način života Srba u ovom metohijskom getu, kao i da upozna bogatu kulturu zemlje domaćina u kojoj boravi prvi put.

Radovanovićeva (12) je nastupala na Kosovu i Metohiji, u centralnoj Srbiji i Republici Srpskoj, a nedavno je održala i svoj prvi solistički koncert pred beogradskom publikom, upravo u Ruskom domu.

Ona je pjevala povodom sjećanja na martovski pogrom na Kosovu i Metohiji i početak NATO agresije. • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Serija: Igra sudbine (12+)

  Četvrta sezona svima dobro poznate domaće serije 'Igra sudbine'.

 • 21:00 Serija: Istine i laži (12+)

  Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

 • 21:45 Serija: Merdokove misterije (12+)

  Priča je smeštena u Toronto 1895. godine i istražuje zanimljiv svet Vilijama Merdoka, zgodnog mladog detektiva, koji koristi radikalne forenzičke metode poput skupljanja otisaka prstiju kako bi rešio neke od najjezivijih zločina u gradu. Iako mu se kolege podsemavaju zbog njegovog radikalnog pristupa i izložen je skepticizmu svog šefa inspektora Brekenrejda , Merdok je često jedini koji može da reši slučajeve.

 • 22:30 Tema dana

  Informativna emisija u kojoj sa relevantim sagovornicima i stručnjacima iz svih društveno-političkih oblasti razgovaramo o aktuelnim temama, događajima i ličnostima, iznoseći različite uvide i stavove, analize i komentare aktuelnosti iz zemlje i regiona.

 • 22:40 Serija: Red Rok (12+)

  Kriminalistička serija smještena u izmišljeni primorski gradić Red Rok blizu Dablina, donosi zaplete vezane za ubistva i međusobne odnose ljudi.