Pavlina Radovanović

Djevojčica sa Kosmeta pjeva 9. maja u centru Moskve

  • Извор: СРНА
  • 06.05.2022. 15:46

Talentovana djevojčica iz Orahovca sa Kosova i Metohije Pavlina Radovanović pjevaće u centru Moskve 9. maja na centralnoj međunarodnoj sceni "Besmrtnog puka" povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Viši savjetnik Ruskog doma u Beogradu Georgij Engelhart izjavio je da je Radovanovićeva otputovala u Moskvu na poziv organizatora "Besmrtnog puka".

"Pjevaće kosovske pesme na centralnom mestu ove manifestacije u Moskvi. To je nešto sasvim prirodno, zapravo samo pokazuje koliko su prirodne naše rusko-srpske veze i kakvu i koliku budućnost imaju", rekao je Engelhart za "Sputnjik".

Tokom jednomjesečnog boravka u Rusiji Pavlina će nastupati u više umjetničkih događaja kako u ruskoj prijestonici tako i drugim gradovima.

Ovo će biti prilika da predstavi muzičku baštinu Kosova i Metohije, svoj rodni grad Orahovac, ali i složen način života Srba u ovom metohijskom getu, kao i da upozna bogatu kulturu zemlje domaćina u kojoj boravi prvi put.

Radovanovićeva (12) je nastupala na Kosovu i Metohiji, u centralnoj Srbiji i Republici Srpskoj, a nedavno je održala i svoj prvi solistički koncert pred beogradskom publikom, upravo u Ruskom domu.

Ona je pjevala povodom sjećanja na martovski pogrom na Kosovu i Metohiji i početak NATO agresije.