Предсједник Српске

Додик: Oд побједе Ђиласа корист би имали они који мисле зло Србима

  • Извор: СРНА
  • 16.11.2023. 18:31

Предсједник Републике Српске Милорад Додик оцијенио је данас да би побједом листе чији је кандидат Драган Ђилас на предстојећим изборима корист имали само они који у Сарајеву, Приштини и другим регионалним и глобалним центрима Србима мисле зло.

"Срећом, наш народ је зрео и политички писмен, и неће ни сада насјести на такву превару, као што није ни у прошлости", навео је Додик у писаној изјави за Танјуг.

Додик је истакао да је Борис Тадић, као претходник Драгана Ђиласа на мјесту лидера Демократске странке (ДС), покушавао да споји демократске и националне принципе, али у томе по мишљењу већине грађана Србије, није успио на штету посљедњег.

Он је додао да је Ђилас по доласку на чело ДС-а направио искорак од дотадашње политике, али у правцу који је много гори.

Додик о тврдњама Црнатка: Потпуна лажовчина, погледајте његов статус код Американаца

Додик о тврдњама Црнатка: Потпуна лажовчина, погледајте његов статус код Американаца

Додик је оцијенио да је антисрпство постало темељ онога што је Ђилас предлагао, јер је процијенио да своју политичку будућност мора да гради ослањајући се на Американце и друге западне силе које су у вези са Косовом и Метохијом, али и по другим питањима, дјеловале против српских интереса.

"Вук Јеремић кога је Ђилас због његових, како је очито оцијенио, сувише националних ставова, избацио из ДС-а, тада је рекао да нови предсједник те странке `хоће да буде већи Чедомир Јовановић од Чедомира Јовановића`", навео је Додик у саопштењу.

Он је оцијенио да је Јовановић тада важио за једног од највећих србофоба и да је Ђилас "стао у тај ред" планом који је понудио у коме није било мјеста залагању за одбрану територијалног интегритета Србије.

Ако имате ову југословенску новчаницу можете да зарадите

Ако имате ову југословенску новчаницу можете да зарадите

"Назван је `План за излазак из кризе`. Како је, док се крио иза економије, намјеравао да води Србију, види се по томе што се у његовом плану Косово и Метохија поменути само једном на 113. страни, и то само у вези са подршком дијалогу Београда и Приштине под покровитељством ЕУ. У обимном и претенциозном плану није било мјеста залагању за одбрану територијалног интегритета Србије", навео је Додик.

Он је додао да у истом плану није поменута Република Српска, иако је Србија гарант Дејтонског споразума и према свом Уставу матична држава српског народа.

Додик је указао да је Ђилас почео да се приклања западним моћницима који газе све српско и да је тако дошао на позиције да срамно каже, понижавајући српски народ у Републици Српској и његове жртве током Одбрамбено-отаџбинског рата, да је био геноцид у Сребреници.

Додик о Тривићки: Није могуће полемисати са тако глупим ставовима

Додик о Тривићки: Није могуће полемисати са тако глупим ставовима

"Несхватљиво је да неко ко и сада претендује да води Србију, тако може да се односи према Србима западно од Дрине, али и да потпуно ниподаштава одбрану цјеловитости Србије", навео је Додик.

Он је оцијенио да се Ђилас и Мариника Тепић представљају као самозвани "адвокати нације" и као "заштитиници националних интереса", али су у ствари политичари без осјећања правичности, мјере и одговорности за своје дјеловање и изговорене ријечи.

Пратите нас и путем Вибера