Martovski pogrom

Đokić: Još jedna bolna godišnjica za srpski narod

  • 17.03.2022. 12:16

Martovski pogrom je u novijoj istoriji najveće stradanje srpskog naroda na Кosovu i Metohiji, sa kojim mi sa ove strane Drine najdublje saosjećamo. Na ovaj dan moramo da se sjetimo i odamo počast nevinim žrtvama organizovanog nasilja albanskih ekstremista, izjavio je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić.

"Poražavujuća, ali i istovremeno zabrinjavajuća činjenica je da, ni poslije osamnaest godina, nisu otkriveni inspiratori i organizatori martovskog pogroma. Кažnjeni su samo pojedinci koji su učestvovali u nasilju i to mahom za manje prekršaje. Oni koji su osmislili martovski pogrom ostvarili su planirani cilj - etničko čišćenje Srba u šest gradova i devet sela", istakao je Đokić.

Prema njegovim riječima, talas martovskog nasilja pokrenuo je vrlo nelogične poteze međunarodne zajednice koji su doveli do nelegalnog proglašenja nezavisnosti takozvanog Кosova.

"Sigurno je da međunarodna zajednica snosi veliku odgovornost, jer nije spriječila martovski pogrom. Nakon toliko godina, srpsko življe na Кosmetu, zagledano u Beograd, i dalje živi u stalnom strahu od nasilja i ekstremizma. To dokazuju i učestali upadi pripadnika takozvanih kosovskih specijalnih jedinica policije", zaključuje Đokić.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм