Novi Pazar

Donori spasili život Egipćaninu koji je živ gorio pokušavajući da izvuče djecu iz požara

  • Извор: Телеграф
  • 20.03.2023. 10:26

Egipatski državljanin A. A. koji je teško povrijeđen početkom marta u jezivom požaru u kome je u trenu ostao bez svojih četvoro mališana nakon vatre koja je buknula u porodičnom stanu u Novom Pazaru, operisan je po drugi put i donirana mu je koža, javlja sandzaklive.rs.

Požar se, podsjetimo, dogodio 5. marta oko sedam sati ujutru u porodičnom domu u Pazaru kada se, kako se sumnja, zapalio veš koji je bio na grijalici u dječjoj sobi. Vatrogasci su tada ubrzo stigli na teren, a scene su bile potresne, jer je otac živ gorio na terasi pokušavajući da sa spoljašnje strane uđe u sobu i spasi djecu, ali nažalost nije uspio. Troje djece je ugljenisano, dok je četvrti dječak dovezen u bolnicu, ali je preminuo. Tom prilikom roditelji nastradale djece zadobili su teške povrede, a majka dječice u bolnici je saznala da je trudna.

Porodica A.A. iz Egipta danima je nakon požara na društvenim mrežama apelovala na sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu njihovom voljenom koji je imao preko 50 odsto opekotina na tijelu. Rođaka A.A. je na Fejsbuku navela da je on operisan po drugi put i da ga sada očekuje velika borba, ali mu na svu sreću nisu više potrebni donatori kože koja mu je bila neophodna.

“Hvala svima na pruženoj podršci, kao i na tome da ste htjeli da donirate kožu za mog brata A.A. i da date krv, ali želim da vas obavijestim da to za sada više neće biti potrebno. Moj brat je imao operaciju u srijedu, doniranje kože sa tri donora i ljekar nas je uvjerio da je za sada sve uredu, iako ga ubrzo čeka novi niz operacija i dug period oporavka”, napisala je rođaka povrijeđenog na društvenim mrežama.

Ona je između ostalog zamolila sve da se mole za ozdravljenje njenog brata i snahe.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.