Selo Trbušani

Drama kod Čačka: Pukla plinska cijev, u toku evakuacija stanovništva

  • Извор: Блиц
  • 10.08.2022. 18:48

Na benzinskoj pumpi u selu Trbušani kod Čačka došlo je do havarije, kada je kako se pretpostvlja pukla plinska cijev i prijeti opasnost od izlivanja gasa. Na lice mjesta odmah su upućene policijske ekipe koje su blokirale glavnu i okolne saobraćajnice.

U toku je evakuacija građana koji žive u obližnjim kućama.

“Samo se odjednom pred nama stvorila policija i rekli da nam je prolaz zabranjen. Nama je kuća u blizini i strahujemo za svoju bezbjednost, svuda ispred osjeća se miris gasa. Plašimo se da nešto ne eksplodira”, kaže za RINU jedan od mještana sela Trbušani, prenosi Blic.

Cisterna sa koje se vršilo pretakanje gasa je u bijelom dimu, što dodatno plaši stanovnike.

Na teren je upućen i veliki broj vatrogasnih ekipa koji pokušavaju da saniraju kvar na cisterni i spriječe dodatno izlivanje gasa.

Podsjetimo, u utorak nešto poslije ponoći, prijavljeno je curenje gasa na pumpi u mjestu Šepak u Republici Srpskoj, koja je eksplodirala 2019. godine kada se zatresla cijela Loznica.

Međutim, otkriveno je da se iza svega krije pokušaj krađa automobila. Naime, sigurnosne kamere snimile su muškarca koji je pokušao da ukrade automobil čiji je vlasnik na trenutak izašao iz vozila, ostavio otvorena vrata i upljane motor dok se na suvozačevom mestu nalazila ženska osoba.

Muškarac koji se motao tuda iskoristio je trenutak i ušao u automobil iz kojeg je ženska osoba odmah istrčala, a vlasnik automobila pokušao je da ga zaustavi.

Kada je vlasnik pokušao da zadrži lopova ovaj je dao gas i udario u gasno postrojenje nakon čega je došlo do curenja gasa. 


Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)