Batajnica

Drama u bolnici: Ljekari se bore za život djevojke koja ima samo 23 godine

  • 09.12.2020. 13:13

U novoj Covid-19 bolnici u Batajnici primljeno je 396 pacijenata i to za 48 sati od kako je ova zdravstvena ustanova otvorena. Javnost je najviše uznemirila vijest da se u ovoj bolnici za život bori djevojka koja ima svega 23 godine.

Anesteziolog doc. dr Dejan Marković istakao je da se djevojka nalazi na intenzivnoj njezi zajedno sa pacijentima koji su životno ugroženi.

- Imamo djevojku od 23 godine, koja je bila zdrava i prava i koja nije čekala da se javi ljekaru. Ali takav je tok bolesti, korona je opaka i nepredvidiva. Ima i starijih pacijenata, ali ima i potpuno mladih koji se dosad ni od čega nisu liječili, koji su bili jaki i zdravi - rekao je Marković za "Kurir".

Kako kaže, teško je raditi pod skafanderima, ali užasno je teško kad gledaš život koji se gasi, bio stari, bio mladi.

-I odeš kući samo na 24 sata, nema vikenda, nema odmora. A onda uključiš TV i vidiš da tamo na Kopaoniku sjede po kafićima, grabe se za ski-opremu, da je rasprodato 70 posto novogodišnjih aranžmana. Ljudi, urazumite se mjesec, dva, tri. Kad dođe vakcina, da se svi vakcinišemo i da se liferujemo odavde - poručio je Marković.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута, очекују вас најновије информације и занимљивости из земље и свијета, интересантни гости и саговорници.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Емисија: Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Величанствени вијек: Косем (12+)

    Тридесет седам година од смрти Сулејмана Величанственог започиње запањујућа прича о владарици Османског Царства Махпеyкер Кöсем Султан.