Огласио се

Гренел: Побједи је допринијело Вучићево управљање кризом коју је изазвао Курти

  • Извор: Агенције
  • 18.12.2023. 08:52

Ричард Гренел, бивши специјални изасланик предсједника САД за преговоре Београда и Приштине, оцијенио је да је убједљивој побједи СНС на изборима допринијело и то што је Александар Вучић добро управљао кризом коју је стварао Аљбин Курти.

"Чујем много доказа у којима се тврди да су независни и пензионери у Србији на крају гласали за СНС, јер је (предсједник) Вучић веома добро поступао са косовским екстремистичким лидером Аљбином Куртијем", наводи се у Гренеловој објави на платформи Икс (Твитер).

Он је оцијенио да у тренутку, када је међународна заједница универзално осудила Куртија, свидјело им се како је "Вучић управљао кризом и остао изнад ње".

"Сјећам се да сам морао подједнако да притискам и Србију и Косово док је Тачи био предсједник. Али када је Курти дошао на власт, ситуација је испала из равнотеже", објавио је Гренел и указао да је Курти "стварао проблеме и његов радикализам је био главна тема за гласаче" у Србији.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм