Isto važi i za BiH

Haradinaj: Ukidamo takse čim Srbija prizna Kosovo

  • 08.01.2019. 20:41

Ramuš Haradinaj, premijer Kosova izjavio je da je vlada koju predvodi spremna da odmah ukine taksu od 100 odsto za proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, pod uslovom da Srbija prizna Kosovo.

Na konferenciji za medije poslije susreta sa ministrom trgovine i industrije, Haradinaj je rekao da je odluka o uvođenju taksi legitimna odluka vlade Kosova.

Saopštio je i da su u situaciji da uskoro objave prvog strateškog investitora.

"Sa ministrom smo razgovarali o kretanjima koje smo ostavili iza sebe i o budućim kretanjima. Imamo gotove zakone da proglasimo prvog strateškog partnera. To smo čekali dvije decenije. Na čekanju je 11 strateških partnera i radi se o oko dvije milijarde evra investicija", izjavio je Haradinaj.

I na današnjem sastanku kosovskog pregovaračkog tima sa Federikom Mogerini, visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbjednost, od Kosova je zatraženo ukidanje taksi, što su oni odbili.

(Antenam.net)

Тагови:
  • 19:55 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

  • 20:00 Емисија: Бинго

    Бројчана игра са извлачњем бројева, од 1 до 90 путем бубња, у којој се унапријед утврђује висина фонда добитака и његова расподјела.

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм