Bivša državna sekretarka MUP-a

Hrkalović odgovorila Stefanoviću: Bolje mu je da ne pominje ništa na temu mojih ljubavnih veza

  • Izvor: Blic
  • 23.06.2022.13:41

Njemu bi bilo bolje da ne pominje ništa na temu mojih ljubavnih veza, i da ne izmišlja te gluposti koje je izmišljao juče. Njega će da boli glava ako ja krenem da pričam o mojim ljubavnim vezama.

Ovim riječima je kontroverzna bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović u jučerašnjem intervjuu na Hepi televiziji odgovorila na pitanje o Nebojši Stefanoviću, aktuelnom Ministru odbrane Srbije. Ove riječi Hrkalovićeve mnogi su protumačili kao aludiranje na to da su ona i Stefanović nekada bili u ljubavnoj vezi.

Ovakav odgovor Hrkalovićeve uslijedio je nakon što je ministar odbrane video-porukom odgovorio na njen intervju u kom ga je optužila za saradnju sa Veljkom Belivukom, poznatijim kao Velja Nevolja, za prisluškivanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, učestvovanje u aferi “Jovanjica”, ali i komentara da je svoje ime prije nekoliko godina promijenila upravo da bi se sklonila od njega.

– Sigurna sam da znate glumicu Itu Rinu. Nika jeste po grčkoj boginji pobjede. I moje ime (Dijana) je po rimskoj boginji lova, Mjeseca i nevinosti i to mi je bila neka simbolika – rekla je Hrkalovićeva u velikoj ispovesti za Objektiv, a onda je dodala:

– Kad sam odlazila iz MUP ja sam se pisano odrekla obezbjeđenja na ličnu odgovornost iz više razloga. Jedan je da on (Stefanović) ne zna moje kretanje. Tada ostajem potpuno sama, donosim odluku da se povučem iz javnosti, da sačekam da to prođe, ta bezbjednosna ugroženost. Promjena imena mi je pomogla u tom smislu.

Ona je u ovom intervjuu rekla i da je Stefanović lično štitio klan Velje Nevolje, koji je sada optužen za sedam svirpih likvidacija.

– Belivukov klan je štitio niko drugi, do Nebojša Stefanović lično. Štitio ga je dok predsjednik Vučić nije saznao za to i dok ih nije sve pomnožio sa nulom. Jedino Stefanovića Belivuk nije spomenuo u svom iskazu. Stefanović je to radio zarad svojih ličnih interesa, mimo bilo čijeg znanja. Zašto je toliko prolupao, moj mozak ne dobacuje dotle – rekla je Dijana Hrkalović.

Hrkalović o suđenju

– Konačno je došlo vrijeme da sud pita Nebojšu Stefanovića za opstruisanje dokaza u slučaju ubistva na šinama, a ne mene ili neke druge nevine pojedince. Došlo je vrijeme da on konačno preuzme odgovornost za svoje postupke, i kao moj bivši šef i kao muškarac, a ne da ja robijam zbog njegovih nedjela – izjavila je ona.

Hrkalovićeva tvrdi da je izvještaj o prepiskama sa Belivukovog telefona kasnio u tužilaštvo i sud zato što je takvo bilo naređenje Nebojše Stefanovića lično.

– U tim prepiskama su se spominjali njegovo ime i funkcija. Jasno je da je to bio motiv za odugovlačenje. Stefanović ne samo da umjesto mene treba da sjedi na optuženičkoj klupi, nego i za još neke sudske procese, gdje nevini pojedinci sjede umjesto njega, kao i za još nekoliko stavki koje još nisu stigle do suda – kazala je Dijana Hrkalović u intervjuju za Objektiv.

Odgovor Stefanovića

Nakon prvog intervjua Stefanović je video-porukom proslijeđenom svim medijima odgovorio na optužbe. U tom obraćanju naveo je i da je ona bila na odmoru u Izraelu sa vizokopozicioniranim pripadnikom kavačkog klana, kao i njenim drugim intimnim vezama, piše Blic.